Dünya devi teknoloji firması iflas etmek üzere! Evinde o marka cihazları olanlar yandı

Dünya devi teknoloji firması iflas etmek üzere! Evinde o marka cihazları olanlar yandı

Dünya ülkelerinden de iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Japon teknoloji devi Toshiba’yı satın almayı planlayan ROHM, iflas eşiğindeki şirketi kurtarma planını açıkladı. Şirket 300 milyar yen fon hedefi ile bir konsorsiyuma katılacak.

Japonya ekonomisi için önemli bir noktada yer alan ünlü teknoloji devi şirket Toshiba, ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşıyor. Hızlı bir şekilde değişim gösteren teknolojik faaliyetleri ayak uydurmakta zorlanan şirket finansal açıdan grip içerisinde olduklarını duyurdu. Krizden kurtulmak için farklı yollar deneyen şirket yeniden yapılandırma süreci için düğmeye bastı.

50 MİLYAR YEN ÖDEME


Gendai.media.com'da yer alan açıklamalar doğrultusunda 18 Temmuz'da Toshiba'yı satın almayı plan yarı güç iletkenleri üretimi yapan ROHM firması, kurtarma planının detaylarını paylaştığı. ROHM yetkilileri tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Toplam 300 milyar yen katkı sağlanacağı belirtildi. Japan Industrial Partners (JIP) liderliğindeki konsorsiyuma katılım sağlanacağı duyuruldu.

toshiba.jpg
Konsorsiyum üyelerinden NGK SPARK PLUG 19 Ağustos tarihinde Toshiba'ya toplam 50 milyar yiyen katkı sağlayacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN