Botları, montları geri çıkarın, yazın ortasında kış geliyor! 13 ile ve çevresine uyarı: Resmen donacağız

Botları, montları geri çıkarın, yazın ortasında kış geliyor! 13 ile ve çevresine uyarı: Resmen donacağız

Kavurucu sıcaklar bütün ülkeyi sarmışken meteoroloji yeniden donduracak havaların uyarısını verdi. Botları, montları geri çıkarın, yazın ortasında kış geliyor! 13 il sıralandı, 13 ile ve çevresine uyarı geldi. Resmen donacağız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Nisan için hava durumu raporunu yayımladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin birçok bölgesinde parçalı ve bulutlu bir hava beklenirken, özellikle Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile bazı şehirlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bununla birlikte, özellikle Çanakkale çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekildi.

SICAKLIK 3-5 DERECEK DÜŞECEK

İstanbul'da sağanak yağış uyarısı

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, Karadeniz'de 3-5 derece azalma yaşanması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve batı, Marmara'da ise kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar arasında, öğle saatlerinde Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışların beklendiği ve bu durumun olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması yer aldı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu ve bu bölgelerde dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

13 İLE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

resim-2024-04-19-130403476.png

İstanbul, Çanakkale, Manisa, Adana ve diğer birçok ilde hava durumu uyarıları devam ediyor. Meteoroloji raporlarına göre, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Adana, Hatay ve Mersin gibi illerde özellikle öğle saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bununla birlikte, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl ve Van çevrelerinde de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 12°C ile 17°C arasında seyredeceği tahmin edilirken, çeşitli bölgelerde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacak. Bu durum, hava sıcaklıklarının beklenenden daha düşük olmasına neden olabilir. Özellikle Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağışların yaşanacağı uyarısı yapılırken, vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Bingöl ile Van çevrelerinde çığ tehlikesi bulunduğu ve bu bölgelerde de dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda vatandaşların tedbirli olmaları önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN