Türkiye’nin dev ağı rekor rakamla satıldı! Yeni sahipleri aldı hisseleri arttı! Artık Türk değil yabancı oldu

Türkiye’nin dev ağı rekor rakamla satıldı! Yeni sahipleri aldı hisseleri arttı! Artık Türk değil yabancı oldu

Türkiye'nin dev Lojistik ağı Türkiye'den uzaklaştı. Denizcilik ve lojistik firması DFDS, Ekol Lojistik'in hisselerini satın aldı. Türkiye'nin dev şirketi artık Türklere yabancı oldu. İşte tüm detaylar…

Danimarka'nın Denizcilik ve lojistik firması DFDS, Ekol Lojistik'in uluslararası taşımacılık ağını satın aldı. Türkiye ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Ekol Lojistik ağı Danimarkalı şirket tarafından satın alınırken hisselerde bir anda artış gösterdi. Akdeniz'de yer alan feribot ağını karayolu taşımacılığı ile birleştireceğini belirten şirket yaptığı açıklama ile birlikte feribot, karayolu ve demiryolu ile treylerle taşımacılık stratejisinin uygulanacağını duyurdu. İşte tüm detaylar…

DANİMARKALILAR SATIN ALDI

DFDS CEO'su Torben Carlsen, "Türkiye'nin Avrupa için bir üretim merkezi olma rolü, tedarik zincirlerini son pazarlara yaklaştırdıkça gelecekte daha da güçlenecektir" dedi.

İki grup anlaşma için ön görüşmelere başlarken 2022 yılında yapılan görüşmeler dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl Türk Rekabet Kurumu tarafından onaylanan anlaşma Avrupa Birliği'nin onayını bekliyor.

ekol.jpg

DFDS'ye göre Türkiye-Avrupa taşımacılık pazarının 2028 yılına kadar yılda yaklaşık büyümesi bekleniyor. Danimarkalı şirket tarafından yapılan açıklamada "Bu satın alma, DFDS'nin ağını yüksek büyüme oranına sahip bir bölgeye genişletiyor" ifadeleri yer aldı.

DFDS, anlaşmanın dördüncü çeyreğinin başlarında tamamlanacağını belirterek daha önce %5-8 büyüme tahminine karşılık şimdi %8-11 oranında bir artış büyümesi beklendiği belirtildi. Şirket hisselerinde ise %2 oranında bir artış yaşandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN