TCMB Başkanı Karahan ABD'de sunum yaptı: Enflasyon yılın ikinci yarısında düşecek

TCMB Başkanı Karahan ABD'de sunum yaptı: Enflasyon yılın ikinci yarısında düşecek

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Washington'daki IMF-Dünya Bankası Bahar toplantılarında yaptığı sunumda, Türkiye'nin manşet enflasyonunun 2024'ün ikinci yarısından itibaren düşeceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, IMF-Dünya Bankası Bahar toplantıları kapsamında Washington'da gerçekleştirdiği sunumda, Türkiye ekonomisinde manşet enflasyonun gelecek yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçmesinin beklendiğini ifade etti. Karahan, "Türkiye'de Para Politikası ve Enflasyon Görünümü" başlıklı sunumunda ekonomideki mevcut durum ve beklentiler hakkında bilgiler verdi.

HİZMET VE KONUT ENFLASYONUNDA ZORLUKLAR VE İYİLEŞMELER

Sunumda, özellikle hizmet sektöründe enflasyonun düşürülmesinin zorlu bir süreç olduğuna değinilirken, konut enflasyonunda ise gerileme kaydedildiği belirtildi. Ayrıca, yurt içi talebin normalleşme işaretleri gösterdiği fakat hala dirençli bir yapıda olduğu vurgulandı. Karahan, getiri eğrisindeki değişikliklerin parasal sıkılaşma politikaları doğrultusunda gerçekleştiğini, Türk lirası mevduatlarının oranının arttığını ancak bu durumun kısmen geri dönüş yaşadığını dile getirdi.

Karahan'ın sunumu, Washington'da Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü ve Dış İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen "Gelişmekte Olan Piyasalarda Merkez Bankası Yönetimi" başlıklı etkinlikte gerçekleşti. TCMB Başkanı, Türkiye'nin yıl sonu enflasyon hedeflerine ulaşma konusunda ilerleme kaydettiğini de katılımcılara aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN