Mahfi Eğilmez'den 'Yanlış ekonomi politikası izliyoruz' açıklaması: Enflasyonla mücadele edildiğine inanmıyorum

Mahfi Eğilmez'den 'Yanlış ekonomi politikası izliyoruz' açıklaması: Enflasyonla mücadele edildiğine inanmıyorum

Ekonomideki gidişatı değerlendiren iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin çözüm olarak 'IMF'e gidip sistemi düzeltmesi gerektiğini' anlattı. Eğilmez, bunun da yeterli olmayacağını ve yabancı sermaye çekmek için izlenmesi gereken rotayı bir kez daha çizdi. "Yanlış ekonomi politikası izliyoruz" diyen Eski Hazine Müsteşarı, enflasyonla mücadele edilmediğini ifade etti. Eğilmez, öncelikle 'gerçek rakamların açıklanmasını' istedi.

Türkiye'nin ekonomik dengesizlikleri ve yüksek enflasyonla mücadelede yetersiz kalan politikaları, Eski Hazine Müsteşarı ve iktisat uzmanı Dr. Mahfi Eğilmez'in gündeminde. Halk TV'de katıldığı bir programda Türkiye'nin ekonomik yapısını ve alması gereken tedbirleri değerlendiren Eğilmez, IMF ile işbirliğinin zorunluluğuna işaret etti.

'ENFLASYONLA MÜCADELEDE GERÇEKÇİ OLMAK GEREK'

Dr. Eğilmez, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede gerçekçi bir politika izlemesi gerektiğini vurgulayarak, "Enflasyonumuz yüksek ve gerçek oranlar kabul edilmeli. Şu anda yüzde 60'lık bir enflasyonla politika uyguluyorsunuz ama aslında enflasyon yüzde 120. Bu durum politika yapılarını ciddi şekilde etkiliyor" dedi.

Hayatımız İş: Dr. Mahfi Eğilmez - Harvard Business Review TürkiyeDr. Mahfi Eğilmez

IMF VE YAPISAL REFORMLARIN ÖNEMİ

IMF ile işbirliğinin yanı sıra yabancı sermaye çekmek için atılması gereken adımları da anlatan Eğilmez, "2005-2009 arasında AB ile müzakereler sayesinde ciddi yabancı sermaye çektik. Ancak bu süreçte yargı bağımsızlığı gibi yapısal reformlar da önemliydi" şeklinde konuştu. Eğilmez, Türkiye'nin sadece kısa vadeli çözümlerle değil, paket halinde kapsamlı reformlarla ekonomik yapıyı güçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

KAMU İSRAFI VE SOSYAL POLİTİKALAR

Kamu israfının ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Eğilmez, bu israfın kesilerek, düşük gelirli vatandaşlara yönelik desteklerin artırılması gerektiğini belirtti. "Kamu israfını keserek, emekli ve asgari ücretlilere yapılacak zam için kaynak yaratılabilir" diyen Eğilmez, sosyal politikaların yeniden şekillendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN