İşte asgari ücretle gelecek zam! SGK uzmanı kesin rakamı açıkladı: Binlerce çalışan merak ediyordu

İşte asgari ücretle gelecek zam! SGK uzmanı kesin rakamı açıkladı: Binlerce çalışan merak ediyordu

Artan enflasyonun ardından asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı tartışmaları da hız kazandı. 2024 yılının ikinci yarısında asgari ücret zamları ile ilgili açıklama uzman isimden geldi. SGK uzmanı kesin diyerek o rakamı açıkladı. İşte asgari ücret zamları ile ilgili son gelişmeler…

Ekonomik kriz artan fiyatlar derken vatandaşın cebindeki para da buhar olup uçmaya devam ediyor. 2024 yılı ile birlikte asgari ücrete zam yapılırken artan fiyatlar yapılan zamları da etkisiz bıraktı. 2024 yılının ikinci yarısında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacak konusu ise en çok tartışılanlar arasında yer alıyor. Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte yılın ikinci yarısında yapılacak zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2024 yılı asgari ücret 2 zammı ne kadar olacak? İşte asgari ücret zamları ile ilgili son gelişmeler…

SGK UZMANINDAN NET YANIT

2024 yılı Ocak ayında yapılan asgari ücret zamlarının ardından vatandaşın elindeki para da hızlıca eridi. Asgari ücret ile geçinen vatandaşların alım gücü her geçen gün düşerken vatandaşlar da yeni zamları merakla bekliyor. Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağı konusu lığını merak edilirken SGK uzmanı “Asgari ücrete kesin zam” ifadeleri ile vatandaşı sevindirdi.

paralarr.jpg

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücretle ilgili merak edilen soruların yanıtını canlı yayında paylaştı. Temmuz ayında asgari ücrete ikinci bir zam yapılıp yapılmayacak konusunda önemli açıklamalarda bulunan Sevinç, net rakamı da vatandaşlarla paylaştı.

para-hesap-1.jpg

Enflasyon nedeniyle ortaya çıkan hayat pahalılığının asgari ücretle geçinmeyi zorlaştırdığını dile getiren Sevinç, maddi problem yaşayan vatandaşların asgari ücrete ikinci bir zam beklentisi olduğuna değindi. Bunun yanı sıra 6 aylık enflasyon oranlarının yarısı açıklanırken yapılan zam miktarına da SGK Uzmanı Sevinç’ten açıklama geldi.

6 AYLIK ENFLASYON RAKAMI NETLEŞİYOR

Ocak – Haziran 2024 enflasyon verileri kapsamında Asgari ücretli vatandaşlara zam beklentisi olduğunu dile getiren Sevinç, belirlenen oranlarda asgari ücretli vatandaşlara zam yapılması gerektiğinin altını çizdi. 3 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte %15 zam oranının kesinleştiğini aktaran SGK Uzmanı Sevinç, Ocak ayı 6.70, Şubat ayı 4.53 ve Mart ayı enflasyon oranı yüzde 3.16 olarak açıkladı.

para.jpg

Temmuz ayında yapılması beklenen zam oranın %15 olarak kesinleşmesi ile birlikte 6 aylık enflasyon beklentisi de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından %23 ile %34 arasında belirtiliyor. 6 aylık enflasyon oranının ise %28 olabileceği aktarıldı.

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2024 yılı Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete yapılacak olan zam oranlarını işaret eden SGK Uzmanı İsmail Sevinç, “Asgari ücretli beklentiye girebilir. Çünkü 6 ayda bir artan enflasyona göre asgari ücretin dışarıda kalmaması gerekiyor. Bu sene enflasyon yüzde 25 ila 30 arasında açıklanacak.” sözlerini dile getirdi.

para-hesap.jpg

Asgari ücrete zam yapılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Sevinç, prim gelirine de ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Temmuz ayında asgari ücretliye zam yapılması durumunda kemer sıkmanın daha ötesinde bir durum gelişebileceğini değinen uzman isim, “Yıl ortasında düzeltmenin geleceğini ve en az 21 bin 252 TL ila 22 bin 102 TL asgari ücret olacağını düşünüyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN