Ukrayna 'Çatışma Rusya'ya kayacak' diye uyarmıştı: Hedef Rus bakanlıklar mıydı?

Ukrayna 'Çatışma Rusya'ya kayacak' diye uyarmıştı: Hedef Rus bakanlıklar mıydı?

Rusya, Moskova'da ülkenin üç bakanlığından çalışanların bulunduğu binaya yapılan saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tutarken, Kiev'den Kremlin'e uyarı geldi. Saldırıların sorumluluğuyla ilgili açıklama yapmayan Ukraynalı yetkililer, Moskova'yı çatışmanın yakında Rus topraklarına kayabileceği konusunda uyarmıştı. Geçtiğimiz gün Rusya, balistik füzelerle Zelenski'nin memleketi Kriviy Rih'e saldırmış, altı kişinin ölümüne ve 75 kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

SELMAN CÖMERT

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Rus başkentindeki bir gökdelene iki gün içinde ikinci kez İHA saldırısı düzenlendiğini belirtmişti. Dün gece birkaç insansız hava aracının düşürüldüğünü, ancak önceki gün hedef alınan "Moskova Şehir kompleksindeki kuleye saldırdığını" bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı son saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tutarken, Kiev saldırının sorumluluğuna değinmeden Rusya'yı çatışmanın yakında kendi topraklarına taşınabileceği konusunda uyardı.

Kiev tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz'de Rus donanma gemilerine saldırmaya çalışırken üç Ukraynalı insansız hava aracının imha edildiğine dair Rus iddialarına değinilmedi, ancak Rus sivil gemilerinin de hedef alındığına dair diğer iddiaların "kurmaca" olduğu ileri sürülerek reddedildi.

RUSYA: UKRAYNA'NIN TERÖR SALDIRISINI ÖNLEDİK

Gökdelen saldırısında yaralanan olmadı. Moskova belediye başkanı, IQ-Quarter Tower 1 binasının "camlarının 150 metrekaresinden fazlasının yıkıldığını" söyledi. Binada; Rusya'nın Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Dijital Bakanlık ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan ekipler çalışıyordu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait bir "terör saldırısını" önlediklerini iddia ederek, Moskova'nın başka bir yerinde iki Ukrayna insansız hava aracının daha uçaksavar sistemleri tarafından düşürüldüğünü söyledi. Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, Moskova'daki Vnukovo havaalanı da kısa süreliğine kapatıldı.

Moskova, Ukrayna'yı son aylarda defalarca kendi topraklarında insansız hava aracı saldırıları düzenlemekle suçladı. Bu saldırılardan birinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkentteki resmi konutu olan Kremlin hedef alınmıştı.

ZELENSKİ UYARMIŞTI: SAVAŞ, RUSYA TOPRAKLARINA GERİ DÖNÜYOR

Geçtiğimiz gün Rus balistik füzeleri, Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin memleketi Krıvıy Rih'de bir apartmanı ve bir üniversite binasını vurmuş ve altı kişi hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ihor Klimenko, Krıvıy Rih kentini vuran füzelerden birinin apartmanın dördüncü ve dokuzuncu katları arasındaki bir bölümünü yok ettiğini bildirmişti.

Zelenski, ölenler arasında 10 yaşında bir kızın ve annenin olduğunu söylemişti. Ayrıca, kurtarma operasyonuna 350'den fazla kişinin katıldığını bildirmişti.

Zelenski hafta sonu yayınladığı videoda, "Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine geri dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve kesinlikle adil bir süreç" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN