Trump'la ilgili ABD'yi karıştıran gelişme: Seçim manipülasyonu dava dosyasında

Trump'la ilgili ABD'yi karıştıran gelişme: Seçim manipülasyonu dava dosyasında

Eski ABD Başkanı Trump'ın, 3 Ağustos'ta 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasını soruşturan Atlanta bölgesi savcılarının elinde, Trump'ın hukuk ekibinin, "oy makinalarıyla ilgili yaşanan bir ihlalle" doğrudan bağlantılı olduğunu gösteren mesaj ve e-postaların ortaya çıktığı öne sürüldü.

ABD’de Başkanlık seçimlerini etkileyecek bilecek bir iddia oraya atıldı. Georgia’da, Cumhuriyetçi yerel bir seçim yetkilisinin, 2020 seçimlerinden sonra Eski ABD Başkanı Donald Trump için çalışan iki kişiyi oy makinası verilerini göstermek için bölge seçim ofisine aldığı görüntüler ortaya çıkmıştı.

CNN'e konuşan bazı kaynaklar, savcıların Trump’ın hukuk ekibinden bazı kişilerin, Ocak 2021’de Coffee bölgesindeki bir seçim ofisinde oy makinalarıyla ilgili yaşanan bir ihlalle doğrudan bağlantılı olduğunu gösteren mesaj ve e-postalara sahip olduğunu ileri sürdü. Kaynaklar, savcılığın, Trump’ın ekibinin, oylama yazılımına erişmek için bazı kişilere baskı yaptığını gösteren kanıtlara sahip olduğunu kaydetti. Bu kapsamda Fulton Bölge Savcısı Fani Willis’in, gelecek hafta Trump aleyhinde sunması beklenen iddianamede, oy makinaları ihlaliyle ilgili birkaç kişiye de suçlama yöneltmesi bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler, Trump aleyhindeki 4’üncü iddianamenin yakında sunulacağı yönündeki beklentileri artırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN