Katliam sadece Gazze’de değil! Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 485 Filistinli öldürüldü

Katliam sadece Gazze’de değil! Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 485 Filistinli öldürüldü

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 30 binden fazla masum sivili katlettiği saldırıları devam ederken, Filistin’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs bölgelerinde İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin 485 Filistinliyi öldürdüğü kaydedildi.

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırım kampanyası dünya genelinde birçok ülkeden gelen baskılara rağmen devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, abluka altındaki Gazze’de 30 binden fazla can alan İsrail’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te saldırıların başlamasından bu yana 485 Filistinliyi öldürdüğü ifade edildi.

4 bin 900 Filistinlinin yaralandığı belirtilen yazılı açıklamada, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında yaşanan bu tırmanışın, can kaybı ve yaralı sayısında da keskin bir artışa yol açtığı vurgulanarak "Bu verilerin, Filistinlilere yönelik saldırıların arttığını doğruladığı" kaydedildi.

SAĞLIK HİZMETLERİ HEDEFTE

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) aynı dönemi kapsayan verilerine de yer verilen açıklamada, Batı Şeria'daki sağlık tesislerine ve çalışanlarına 340'tan fazla saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, İsrail'in "sağlık hizmetlerini kasıtlı olarak engellediği" vurgulanırken bunun uluslararası insancıl hukukun açık şekilde ihlali anlamına geldiği ifade edildi.

İsrail'in Batı Şeria'da uyguladığı ciddi kısıtlamaların insani krizi daha da kötüleştirdiği ve Filistinlilerin temel sağlık hizmetlerine erişimini sınırlandırdığı vurgulandı.

Filistin Esirler Cemiyeti’nden dün yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 8 bin 340 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN