Herkes zam yaparken o fiyatı indirdi! Maliyeti 5 lira olan ekmek 2 liradan satışta: Bu devirde ‘Helal olsun’…

Herkes zam yaparken o fiyatı indirdi! Maliyeti 5 lira olan ekmek 2 liradan satışta: Bu devirde ‘Helal olsun’…

Son olarak Ankara’da ekmek fiyatlarına zam gelmiş ve 1 Mayıs’tan itibaren ekmek 10 liradan satışa çıkmıştı. Türkiye genelinde bu artışlar devam ederken, Sivaslı fırıncı indirime gitti ve maliyeti 5 lira olan ekmeği 2 liradan satışa sundu…

Vatandaşın alım gücü her geçen gün düşmeye devam ederken, fırsatçıların oyunları da bitmiyor. Ev geçindirmenin büyük bir külfet olduğu bu dönemde temel ihtiyacımız ekmeği almak bile birçok aile için artık zorlaştı. Öyle ki ülkede en çok zamlanan ürünlerin arasında ekmek de var. Önceden 200 gram ekmek 1 lira olurken, şimdi 7-10 lira arasında fiyatı değişiyor.

sivasta-2-liraya-ekmek-satisi-2.jpg

Ekmek fiyatları gündemden düşmezken, “helal olsun” dedirten hareket Sivas’ta bulunan bir ekmek fırınından geldi. Fırın, maliyeti 5 lira olan ekmeği 2 liraya satmaya başladı.

sivasta-2-liraya-ekmek-satisi-1.jpg

AMAÇLARI FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Fırının Halkla İlişkiler Müdürü Murat Eken, ekmeği neden 2 liraya sattıklarını açıklayarak, " Şu anda ekmeğin maliyeti 5 liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu. Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. Şu anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalıştırıp 3'ünü sigortalı çalıştıranlar da var. Ruhsatı olmadan imalat yapan fırınlar da var. Denetimlerin artması için farkındalık oluşsun dedik ve bu kararı aldık” dedi. İşletmenin bu düşüncelerle aldığı karar ise herkesten takdir topladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN