Brezilya’da ‘acil durum’: Heyelanlarda kayıp 12’ye ulaştı

Brezilya’da ‘acil durum’: Heyelanlarda kayıp 12’ye ulaştı

Brezilya’da aşırı yağışların etkisi altındaki Rio de Janeiro ve Espiritu Santo'da meydana gelen toprak kaymalarında yaşamını yitirenlerin sayısının 12’ye ulaştığı bildirildi. Bölge yetkilileri acil durum ilan ederken, bazı kişilerin kaybolduğu ifade ediliyor.

Brezilya'nın Rio de Janeiro ve Espiritu Santo eyaletlerinde şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymalarında 12 kişi jayatını kaybetti. Yetkililerden yapılan açıklamada, son 24 saatte şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda toprak kayması ihbarı alındığı ve bazı bölgelerde tahliye çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

‘OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI SÜRECEK’

Toprak kaymalarında şimdiye kadar 12 kişi ölürken bazı kişilerin kaybolduğu haberlere yansırken, Rio de Janeiro’da şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle "acil durum" ilan edildi.

Petropolis kentinde ise bazı evlerin yıkıldığı ve 500 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi. Sivil savunma ve itfaiye ekipleri, etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışması başlattı. Meteoroloji servisinden yapılan açıklamada, yoğun yağışlar ve fırtınanın bir süre daha devam edeceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN