ABD Başkanlık ön seçimleri: Sonuçlar netleşmeye başladı

ABD Başkanlık ön seçimleri: Sonuçlar netleşmeye başladı

Georgia, Mississippi ve Washington eyaletlerinde yapılan ön seçimler sonucunda, ABD Başkanı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi partilerinin başkan adayı olabilmek için gerekli delege sayılarına ulaştı. Bu durum, iki ismin 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde rakip olacağını kesinleştirdi.

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, Georgia, Mississippi ve Washington eyaletlerinde yapılan ön seçimlerin sonuçları netleşmeye başladı.

İlk sonuçlar ve sandık başı anketlerine göre, Demokrat Parti adayı Biden ve Cumhuriyetçi Parti adayı Trump, 3 eyalette yapılan ön seçimlerde kendi partilerinin başkan adayı olabilmek için gerekli delege sayılarına ulaştı.

Böylece, iki ismin ABD başkanlık yarışında rakip olacağı kesinleşmiş oldu. ancak, Biden ve Trump’ın adaylıklarının bu yaz gerçekleştirilecek ulusal parti kongrelerinden sonra resmiyet kazanacağı öğrenildi.


Biden, son ön seçim sonuçları hakkında yaptığı açıklamada partisinin muhtemel adayı olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Özgürlük ve demokrasi konusunda sarsıcı bir gerçekle karşı karşıya olduklarını belirten Biden, Donald Trump'ın Amerika'nın temel değerlerini tehdit eden bir kampanya yürüttüğünü söyledi. "Amerikan halkının bizi geleceğe taşımayı seçeceğine inanıyorum." şeklinde konuşan Biden, umut dolu bir gelecek için kararlı olduklarını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN