5 kişiye mezar olmuştu: Titan'ın enkazı çıkarıldı

5 kişiye mezar olmuştu: Titan'ın enkazı çıkarıldı

Titanik'in enkazını gezmek için yapılan dalış sırasında kaybolan, 5 kişinin hayatını kaybettiği denizaltı Titan'ın enkazı karaya çıkarıldı. Kanada’daki St. John’s Limanı’na vinç yardımı ile taşınan enkazın nereye nakledildiği henüz belli değil.

Titanik gemisinin enkazına dalışı sırasında Atlas Okyanusu'nda kaybolan ve enkazının bazı parçalarına ulaşılan denizaltı Titan'ın uzaktan kumandalı deniz aracı Horizon Arctic tarafından elde edilen enkaz parçaları karaya çıkarıldı.

Enkaz, Kanada’nın Newfoundland ve Labrador eyaletinde yer alan St. John’s Limanı’na vinç yardımı ile taşındı. Enkaz parçalarının muşamba ile örtüldüğü görülürken, enkazın nereye nakledildiği henüz bilinmiyor.

gg.jpg

OceanGate Expeditions’a ait “Titan” adlı denizaltısı ile dalışın başlamasının yaklaşık 2 saat sonra iletişim kesilmiş ve çok uluslu bir arama-kurtarma çalışması başlatılmıştı. Günler sonra denizaltıda patlama olduğu ve içerisinde bulunan 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions’ın CEO’su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman’ın hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

pp.jpg

Kanada ve ABD olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

nmn.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN