Çalışma Ödeneğine nasıl başvuru yapılır? Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları

Çalışma Ödeneğine nasıl başvuru yapılır? Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Corona virüs) salgını, iş dünyasını da olumsuz olarak etkiledi. Bunun üzerine kısa süreli çalışma ödeneği için başvurular başladı. Peki çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için hem çalışana hem de işverene destek olmak amacı ile Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması başladı. Peki bu uygulamaya kimler başvurabiliyor, başvuru şartlarının içerisinde ne var? Tüm bilgiler karar.com’da…

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Sektörel, bölgesel kriz, genel ekonomik veya başka zorlayıcı nedenlerle haftalık çalışma saatlerinde en az üçte bir oranında bir azalma veya devamlılık nedenine bakılmaksızın işyerindeki faaliyeti tamamen ya da kısmen 4 hafta süre ile durdurulan tüm işyerleri için başvuru yapılabilecek. Başvurularda sektör ayrımı yapılmayacak. Bu kapsamda kreşlerde başvuru yapabilecek. Başvurular tamamlandıktan sonra her bir işyeri için ayrı ayrı inceleme de bulunulacak.

TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

- Öncelikle başvuru yapacak işletmenin İŞKUR’a kayıtlı olması gerekir.
- Kayıtlı olan şirket online olarak kısa çalışma talep formunu dolduracak.
- Kısa çalışmanın uygulanacağı işçilere ilişkin bilgileri belirtecek.
- Ücret bordroları ile birlikte gerekçeli ve yazılı beyan bildirilecek.
- İptal edilen ve alınan siparişlere ve sözleşmelere dair belgeler hazırlanacak.
- İşletmenin faaliyetin tamamen durduğunu veya kısmen durduğunu ilişkin belgeler hazırlanacak.
- İşletmenin Kısa çalışma kapsamına dahil olduğunu bildiren genel bir düzenleme yani işletmelerin işleyişini durdurmalarına neden olan İçişleri Bakanlığı genelgesi gibi belgeleri de online ortama aktarmak gerekir.
- Yönetimsel kararlara bağlı olarak faaliyetlerini azaltan ya da durduran işyerleri de yine aynı şekilde bu durumu anlayan belgeleri yeterli olacaktır.
- Yapıla başvuruların sonuçları da online olarak bildirilecektir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının elektronik ortamda yapılacağını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı.
Bakan Selçuk tarafından yapılan yazılı açıklamada yeni korovirüsten olumsuz etkilenen işverenlerin İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine yönelik hazırlanan elektronik posta adresleri ile gerekli belgeler tedarik edilip gönderilerek başvuru süreci tamamlanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN