Zoom nasıl kullanılır? Zoom nasıl indirilir?

Zoom nasıl kullanılır? Zoom nasıl indirilir?

Koronavirüs döneminde eğitim iş alanında kullanılan video konferans uygulaması Zoom ile işler bir hayli kolaylaştı. Peki Zoom nasıl kullanılır? Zoom nasıl indirilir? Konunun ayrıntıları haberimizde…

Telefon, bilgisayar ve tabletlerde kullanılabilen Zoom, ücretsiz olarak indiriliyor. Son zamanlarda popülaritesini bir hayli artıran uygulamaların başında gelen Zoom, bir takım riskler barındırmasına karşın en çok ilgi gören uygulamalar arasına girmeyi başardı.

ZOOM NEDİR?

Zoom; tablet, akıllı telefon, pc telefonlar ve laptop gibi araçlar ile video ve sesli konferans, telefon sistemi, sohbet ve web seminerleri hizmeti sunan bir iletişim uygulamasıdır.

Zoom'un özellikleri şunlardır;

Video Webinar
Telefon İletişimi
Toplantı
Konferans Odası
Chat Mesajlaşma

NASIL İNDİRİLİR?

Zoom uygulaması Google Play ve Apple Store'da indirilebiliyor. İlgili uygulama marketlerinin arama kısmına Zoom yazarak programı cihazınıza indirebilirsiniz. Program genel kullanımda ücretsiz fakat daha büyük toplantılar başlatmak gibi ek seçeneklere ücret ödemek gerekiyor.

GÜVENLİ Mİ?

Zoom uygulamasında geçmişte toplantılara davet edilmeyen kullanıcıların ‘Zoom bombalamaları' olarak bilinen müdahaleleri de yaşandı. Davetsiz misafirler toplantılara, görüşmelere girip şiddet ve istenmeyen içerikli görüntüler paylaştı ve program ile ilgili endişeler arttı.

Zoom, güvenlik kaygıları ile alakalı BBC'ye yazılı açıklamasında şunları paylaştı:

“Zoom kullanıcı güvenliğini son derece ciddiye alıyor.

“En büyük mali hizmetler şirketlerinden, önde gelen telekomünikasyon sunucularına, hükümet dairelerinden üniversitelere, sağlık hizmetlerinden telefonla tedavi yöntemlerine kadar dünya genelinde 2000 kurum, kullanıcı, ağ ve veri merkezilerimizde güvenlik değerlendirmesi yapıp Zoom'u tercih etti.

“İngiltere Savunma Bakanlığı ve Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'yle yakın temas halindeyiz ve ihtiyaçları olan belgeleri sağlamaya odaklanıyoruz.”

Zoom, İngiltere Siber Güvenlik Merkezi ve İngiltere Güvenlik Bakanlığı bu belgelerin ne olduğuyla ilgili ise bir açıklama yapmadı.

Siber danışman Graham Cluley de, “Zoom'un güvenlik açısından inişli çıkışlı bir geçmişi var. Kullanıcıların gizliliği, güvenliği konusunu yeterince ciddiye alıp almadıklarına dair soru işaretleri var” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN