Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank konut kredisine nasıl başvurulur? 12 ay ödemesiz kredi başvuru şartları neler?

Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank konut kredisine nasıl başvurulur? 12 ay ödemesiz kredi başvuru şartları neler?

Kamu bankaları konut kredisi nasıl alınır? 12 ay geri ödemesiz konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Üç kamu bankası Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın başlattığı düşük faizli konut kredisi kampanyası bugün başladı. Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile kredi imkanı sunulacak. İkinci el konutlarda ödemesiz dönem ve vade şartları aynı olurken, aylık faiz yüzde 0,74 olarak belirlendi. İşte konut kredisi başvuru ekranı...

'Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank konut kredisi ne zaman başlayacak?', '12 ay ödemesiz konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?', 'Kamu bankaları konut kredisi başvuru şartları neler?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Devlet destekli kamu bankalarının başlattığı konut kredisi başvuruları başlıyor. Salgın nedeniyle ekonomik olarak güçlük çeken vatandaşlara kolaylık sağlamak adına Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından konut kredisi imkanı sunuluyor. 12 aya kadar ödemesiz ve 15 yıla varan vade fırsatı ile kredi kullanılabilecek. 2020 konut kredisi başvuru işlemleri detayları haberimizde...

YENİ KREDİ PAKETLERİ NELERİ KAPSIYOR VE DETAYLARI NELER?

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NEDİR?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın açıkladığı konut kredisi kampanyasında başvurular 2 Haziran 2020 Salı günü başladı. Sıfır ve ikinci el konut kredilerinde en fazla 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade imkanı sunulacak. Aylık faiz oranı sıfır konutlarda yüzde 0,64, ikinci el konutlarda yüzde 0,74 olacak. Örneğin, sıfır konut almak için 100 bin TL kredi çeken bir vatandaş, 15 yıl sonunda toplamda 171 bin TL ödemiş olacak.

Sıfır konut örnek ödeme tablosu:

Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilde (İstanbul, Ankara ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullanılacak. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

İkinci el konut örnek ödeme tablosu:

KAMU BANKALARI KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sıfır veya ikinci el konutlar için en fazla 500 bin TL'ye kadar ve en fazla 12 ay ödemesiz dönemli, en fazla 180 ay vade ile konut finansmanı imkanı sunulacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de kredi tutarı üst sınırı 750 bin TL olacak.

Konut kredisinden her bir banka müşterisi yalnızca bir kez faydalanabilecek.

HALKBANK KONUT KREDİSİ BAŞVURU SAYFASI

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ BAŞVURU EKRANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN