Yurt dışı ve yurt içi uçuşlar ne zaman başlayacak? THY uçuş tarihi belli oldu mu? Uçuş yasağı kalktı mı?

Yurt dışı ve yurt içi uçuşlar ne zaman başlayacak? THY uçuş tarihi belli oldu mu? Uçuş yasağı kalktı mı?

THY uçuşları ne zaman başlıyor? İç hat ve dış hat uçuşları başladı mı? sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Türk Hava Yolları, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı dolayısıyla durdurulan uçuş faaliyetlerine yeniden izin verilmesinin ardından yurt dışı ve yurt dışı seferlerine başlıyor. İşte detaylar...

'Yurt dışı uçuşları ne zaman başlayacak?', 'Yurt içi uçuşları ne zaman başlayacak?' sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik. Türkiye'de covid-19 salgın hastalığı nedeniyle hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar durdurulmuştu. 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren başlayan normalleşme planı kapsamında Türk Hava Yolları'nın (THY) iç hat seferleri yeniden başlarken dış hat sefer tarihi de belli oldu. Detaylar haberimizde...

DIŞ HAT UÇUŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

THY'nin yurt dışı uçuş seferleri 18 Haziran 2020 Perşembe günü yeniden başlıyor. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Basel'den Gaziantep'e, Frankfurt'tan Elazığ'a... 18 Haziran itibarıyla Avrupa'daki 16 şehirden Anadolu'daki 14 noktaya direkt uçmaya başlayacağız. Bayrak taşıyıcı olarak memleketin yolunu biraz daha kısaltacak, misafirlerimizi sevdiklerine daha kısa sürede kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

İÇ HAT UÇUŞLARI BAŞLADI MI?

Seyahat kısıtlamasının 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren kaldırılması kararının ardından THY'nin iç hat seferleri aynı gün 5 şehirde karşılıklı seferlerle başlamıştı. Basın Müşaviri Üstün, "Bu kadar hasret yeter! 1 Haziran itibarıyla yeniden ait olduğumuz yerde gökyüzünde olacağız" demişti.

İLK UÇUŞ SEFERİ GERÇEKLEŞTİ

THY'nin ilk uçuşu 1 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 10.00'da İstanbul-Ankara arasında yapıldı. Ayrıca İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'a karşılıklı THY seferlerinin aynı gün gerçekleşti. 4 Haziran 2020 Perşembe günüyse toplamda 23 ile uçuş yapılacak.

THY'DEN UÇAK BİLETİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

SIKI TEDBİRLER UYGULANACAK

Öte yandan alınan tedbirler kapsamında seferlerde yolcuların beraberinde getirdikleri kabin bagajları artık kabin içerisinde taşınmayacak ve uçak altına kabul edilecek. Ayrıca, 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yeni kuralları sosyal medya hesabı üzerinden şöyle duyurdu:

“Sağlıklı uçuş için:

1) MASKENİ TAK. Her 4 saatte bir değiştirecek kadar yanında yedek masken olsun.

2) SOSYAL MESAFENİ KORU: Mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat et.

3) HİJYENE DİKKAT. El yıkamak ve mümkün olduğunca ONLİNE İŞLEMLER ile seyahat.

4) EL BAGAJI YOK. Küçük el çantası var.

5) KORİDORDA KUYRUK ve TEMAS YOK. Anons ile sıra numarasına göre:

– Biniş için arka sıradan öne doğru;

– İniş için önden arkaya doğru sırasını bekleyerek anons ile”

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

HAVALİMANLARINA YENİ DÜZENLEME

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında tüm havalimanlarında başarıyla alınan önlemlere ek olarak normalleşme sürecinde yeni uygulamaların hayata geçirileceğini kaydetti.

Havalimanlarında tedbir çerçevesinde corona virüsüne karşı sertifikasyon programı yaptıklarına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, söz konusu sertifikasyon programı ile tüm havalimanlarının tekrar düzenlenmeye başlandığının altını çizdi.

'SALGIN SERTİFİKASI' ALAMAYAN HAVALİMANLARI AÇILMAYACAK

'Salgın Sertifikası'nın sadece havalimanı işletmecileri, terminal işletmecileri, yer hizmetleri kuruluşlarını değil aynı zamanda havalimanına yolcu getiren ulaşım araçları ile yolcular da dahil olmak üzere, her bir kurum/kuruluşun kendi bünyesinde alması gerekli tedbirleri de içermesi nedeniyle önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sertifikasyon genelgemizin yayımlamamızın ardından Bakanlığımız tarafından eğitim, bilgilendirme, denetim ve inceleme çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı. Bu süreçte havayolu taşımacılığı ile seyahat edecek vatandaşlarımız ile sektörde hizmet veren tüm çalışanların sağlıklarının korunmasına yönelik tedbirler detaylıca belirledik. Salgına karşı havalimanlarında dört ana unsur üzerinde durduk. Bunlar; herkesin maske takma mecburiyeti, sosyal mesafeye tam uyum, kişisel ve kurumsal hijyen tedbirlerinin alınması, çalışanlarca riske uygun koruyucu teçhizat kullanılmasıdır."

"ŞARTLARI KARŞILAYAN HAVALİMANINA SERTİFİKA VERDİK"

Karaismailoğlu, tüm şartları karşılayan havalimanlarına Bakanlık olarak sertifika verilmeye başlandığını bildirdi. Bakan Karaismailoğlu, bu kapsamda İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon Havalimanlarının sertifika almaya hak kazandığını açıklayarak, 1 Haziran'da ilk sefer öncesinde İstanbul Havalimanının sertifikasının İGA yönetimine verileceğini söyledi.

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN