Yunanistan: Türkiye ile İstanbul'da görüşmelere devam edeceğiz

Yunanistan: Türkiye ile İstanbul'da görüşmelere devam edeceğiz

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile kıta sahanlığı görüşmelerini sürdürme kararı aldı. 2016 yılında askıya alınan görüşmeler İstanbul'da yapılacak.

Türkiye ve Yunanistan, Doğu Akdeniz'de karşılık Navtex ilanlarıyla başlayan gerginliğin giderilmesi için yeni bir adım attı. Reuters'in haberine göre, Doğu Akdeniz'deki gerginliğin giderilmesi için Türkiye ve Yunanistan görüşmeleri İstanbul'da sürdürecek.

GÖRÜŞMELER 2016'DA ASKIYA ALINMIŞTI

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile kıta sahanlığı müzakerelerini sürdürme kararı aldıklarını açıklarken, 2016 yılında askıya alınan görüşmelerin yakın gelecekte İstanbul'da yapılacağını duyurdu.

ÖMER ÇELİK: YER BELLİ DEĞİL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de MKYK sonrası konuyla ilgili açıklama yaptı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelik 'Yer belirlenmiş değil. Henüz kesinleşen bir şey yok" dedi.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü video konferans görüşmesi gerçekleştirmişti. Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin değerlendirildiği üçlü zirvede, Türkiye ve Yunanistan'ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edilmişti.

BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü formatta bir video konferans görüşmesi gerçekleştirmişti.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, üçlü zirvede, Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin de değerlendirildiği zirvede, Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edilmişti.

Doğu Akdeniz'deki gerilime benzin döken Fransa Cumhurbaşkanı Macron da, geride bıraktığımız günlerde Türkçe tweet ile Türkiye'ye mesaj göndermişti.

Twitter'dan paylaşım yapan Macron "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu'nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Macron'u sık sık sert cümlelerle eleştirmişti, son olarak Erdoğan Macron için "Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Macron tarih bilgin de yok. Sen Fransa'nın tarihini de bilmiyorsun. Önce Türk milletiyle uğraşma, Türkiye'yle uğraşma" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN