YKS 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları belli oldu mu? İşte YÖK Atlas tercih robotu ekranı

YKS 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları belli oldu mu? İşte YÖK Atlas tercih robotu ekranı

'Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması 2020' ile ilgili bilgileri haberimizde aktardık. Haziran ayında yapılan YKS (TYT AYT YDT) sonrasında sınav sonuçlarının açıklanmasına günler kala, '2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları 2020' merak ediliyor. YÖK Atlas YKS tercih robotu ile üniversite taban ve tavan puanları, başarı sıralamaları ve yüzdelik dilimleri sorgulama işlemleri yapılabiliyor. İşte 'YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı'...

'YKS 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları 2020 belli oldu mu?', 'Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması' nasıl öğrenilir?', 'YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. YÖK Atlas tercih robotu ekranı ile üniversitelerin ön lisans ve lisans taban-taban puanları, başarı sıralamaları ve yüzdelik dilimleri sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Temmuz sonunda açıklanacak sınav sonuçları ve akabinde tercih dönemini bekleyen milyonlarca aday, YÖK Atlas tercih robotu başta olmak üzere birçok konu hakkında bilgi edinme sürecini hızlandırdı. Detaylar haberimizde...

YKS İKİ YILLIK VE DÖRT YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2020 yılı için 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralaması henüz açıklanmadı.

Geçtiğimiz yılın taban puanlarına ise YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı üzerinden ulaşabilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU GİRİŞ EKRANI

ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

'Üniversite Seç' kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

'Program Seç' kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, lisans programlarının kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan 'Puan Türü Seçin' alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

2020 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca adayın girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları, 28 Temmuz 2020 Salı günü açıklanacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyuruların, adaylara tebliğ hükmünde olduğunu belirtelim.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite sınavına giren öğrenciler, 28 Temmuz 2020 Salı günü açıklanacak sınav sonuçları sonrasında 29 Temmuz Çarşamba günü itibariyle tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlerinin ne kadar süreceğine ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı.

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM AİS FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN