Somer Şef börek yaparken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! İşte damak çatlatan börek tarifi: Bir yiyen bağımlısı oluyor

Somer Şef börek yaparken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! İşte damak çatlatan börek tarifi: Bir yiyen bağımlısı oluyor

Türk mutfağının önemli isimlerinden biri olan Somer Sivrioğlu, birçok farklı lezzete usta parmaklarıyla dokunuyor. Böreğin Daha lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken tüm tüyoları paylaşan Sivrioğlu, kendi uyguladığı yöntemleri de açıkladı. İşte börek pişirmenin püf noktaları…

Lezzetli yemeklerin üstadı Somer Sivrioğlu, lezzet sırlarını paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz süreçte yaptığı turşu tarifi ile viral olan Sivrioğlu, bu kez de börek tüyosuyla adından söz ettiriyor. Evde herkesin profesyonel bir şekilde börek yapabileceğini söyleyen Sivrioğlu, işin inceliklerini anlattı. İşte börek pişirmenin püf noktaları…

SOMER SİVRİOĞLU'NUN LEZZET TÜYOLARI

Öncelikle malzemeleri hazırlayarak işe başlamanız gerekiyor. Onu eledikten sonra büyük bir kap içerisine alıp tuzunu ekleyiniz. Yumurtayı ilave ettikten sonra kenardan başlayarak yavaş yavaş yoğurun gerekli oldukça su ilave ediniz.

Hamuru en az 40 dakika yoğurduktan sonra üzerine bir bez yardımıyla örtüp en az 1,5 saat dinlendiriniz.

Hamuru 10 eşit parçaya böldükten sonra üzerine bezle kapatıp unlanmış bir yüzeye hamur bezelerini incecik açınız. Bu aşamada yufkaların ince olması son derece önemlidir. Açtığınız yufkaları bezin üzerine serdikten sonra 10 yufkayı açıp sonra hepsini dörde bölünüz.

su-boregi-nasil-yapilir-1.jpg

Hamurları haşlamak için kaynar suya tuz ve limon sıktıktan sonra haşladığınız hamurları süzgece alıp sularını süzülmesini sağlayın.

İç harç için maydanozu kıyın ve peyniri rendeleyin veya ezin. Maydanozla birlikte harmanlayın. İsteğe göre kıymalı da yapabilirsiniz.

Yağladığınız fırın tepsisine kuru yufkaları serdikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip peynirli iç harçtan serpiştiriniz. Daha sonra haşlanan yufkaları ekleyip yeniden harç ekleyiniz. Son yufka kalana kadar aynı işlemi tekrarlayıp her yufkanın üzerine tereyağı sürünüz.

Hepsinin üzerine kuru yufkayı yerleştirdikten sonra tereyağı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriniz. Böreği ters çevirerek her iki tarafının da pişmesini sağlayınız.

su-boregi-yapimi.jpg

Su böreğinin püf noktaları şunlardır:

  • Yufkalar ince açılmalı ve her kat arasına tereyağı sürülmelidir.
  • Hamur iyi yoğrulmalıdır.
  • Su böreği her iki tarafı da pişirilmelidir.
  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.
  • Tüm malzemelerin taze olması böreğin lezzetini de etkileyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN