Bu keki isteseniz de kötü yapamazsınız! İşin sırrı hamurunda... İşte sünger gibi kabaran cevizli anne keki tarifi

Bu keki isteseniz de kötü yapamazsınız! İşin sırrı hamurunda... İşte sünger gibi kabaran cevizli anne keki tarifi

Anne keki, sıcacık fırından çıktığında evi enfes bir kokuya büründüren, yumuşacık dokusuyla her lokmasında mutluluğu yaşatan bir lezzettir. Üstelik içinde cevizin muhteşem tadıyla zenginleşen bu kek, kahve keyfine eşlik eden enfes bir atıştırmalık olarak da tercih edilir. İşte bu efsane lezzetin tarifi...

Ev yapımı tatlılar, özellikle de annelerimizin ellerinden çıkanlar, damaklarda unutulmaz izler bırakır. Bu izlerin en güzelini taşıyanlardan biri de cevizli anne kekidir. Hem pratik yapımıyla hem de lezzetiyle herkesin favorisi olan bu keki yapmak aslında oldukça kolaydır. İşte size evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz cevizli anne keki tarifi:

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Çay kaşığının ucuyla karbonat

Aldığı kadar un (2,5 su bardağı)

Üzeri için;

1 çay bardağı ceviz içi

yumusacik-mis-kokulu-cevizli-kek-tarifi.jpg

YAPILIŞI

  • Cevizli kek için öncelikle karıştırma kabına aldığımız yumurta ve şeker, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  • Köpüren karışımın üzerine yoğurt ve sıvı yağ ilave edilerek tekrar karıştırılır.
  • Unu azar azar ilave ederken kabartma tozu, vanilya ve karbonat eklenerek spatula veya el çırpıcısı ile malzemeler karıştırılarak kek kıvamına getirilir.
  • Orta boy borcam veya fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlandıktan sonra kek karışımı dökülür. Her yerinin eşit olması için spatula ile düzeltilir.
  • Üzerine ceviz serpilerek önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirildikten sonra fırından alınır.
  • Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN