Yer bordo gök mavi

Bugünlerde yolu Trabzon’a düşeceklere tavsiyemiz, sakın ha insanları meşgul etmeyin, çok fena terslenirsiniz…

Yok alışverişmiş, fındıkmış, çaymış, ticaretmiş, siyasetmiş, hiç önemli değil.

Onların tek gündemi var Trabzonspor. Gün başlamadan başlıyor Karadeniz’in gündemi…

Rüyalarını bile bordo-mavi görüyor, şampiyonluk sayıklıyorlar… Uyandıklarından itibaren de münferiden başladıkları Trabzonspor sohbetlerine, sabahtan akşama kadar deiğişik dostlarıyla devam ediyorlar…

***

Galibiyetlerle coşan, liderlikle taçlanan ve puan farkının açılmasıyla iyice iştah kabartan bir yolculuğu her gün tekraren yaşıyorlar…

En güzel çaylar demleniyor, sohbetler koyulaşıyor, Trabzonspor gündeminin bütün ayrıntıları konuşuluyor… Amma farklı ortamlarda, amma farklı kişilerle…

Gündeme hocadan başlanıyor, Abdullah Avcı’nın şehirle bütünleşmesinden, takıma rekorlar kırdıran çalıştırma anlayışına ve kendi oyuncularına pik yaptıran kavrayışına kadar her mesele ele alınıyor…

Takımın bu kadar farkla lider oluşuna ve keyfini çıkarmalarına rağmen yine de aksayan yönler masaya yatırılıyor…

Mevki mevki bütün alternatifler, en ince detayına kadar konuşuluyor…

Futbolcular tek tek ele alınıyor…

***

Uğurcan’ın yükseldikçe yıldızlaştıran formu, mest ediyor taraftarları… Abdülkadir’in yeniden doğuşuna şahit olan Trabzonsporlular, büyük keyif alıyor.

Mvakaeme’nin resitalleriyle coşuyor, Bakasetas’ın golleriyle sonuca gidiyor.

İtalyan’ın Trabzon’undan gelen Hamsik’in, Türkiye’nin Napoli’sinde yabancılık çekmeyişine hayran kalıyor…

Oynayan, sonradan giren ve yedekteki her oyuncunun ayrı ayrı katkı verişine vurgu yapıyor…

Üç Büyükler’in bu sezonki düşüşüne ve puan farkı olarak farklı bir şekilde geride kalışına çok takılmadan, takımın aynen devam etmesini önemsiyor…

***

Nereye gidiyorsak, hangi ilçeye veya semte uğruyorsak, hangi sınıfla sohbet ediyorsak, hangi meslek ve yaş grubuyla, hatta farklı siyasi görüşlerle konuşuyorsak tek gündem, Trabzonspor…

Geçim sıkıntısı, borçlar, siyasi çekişmeler ve hiç bir şey, bu konunun önüne geçemiyor…

Trabzon zaten böyleydi de, aynen 1976, 1996, 2011 gibi, biraz daha böyle oldu…

Hülasa Trabzon’da veyurtiçi, yurtdışı Trabzonsporlular’ın yaşadığı her yerde “Yer bordo, gök mavi”…

Helal sana Toprak

Sporting Monte-Carlo’da düzenlenen ve Monako Prensi II. Albert’ın da katıldığı törende, 11 kategoride 2020 ve 2021 yıllarının dünya şampiyonlarına ödülleri verildi.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda 6 kez üst üste şampiyon olan Büyük Britanyalı Jonathan Rea’nın serisine son veren ve bu organizasyonda ilk Türk şampiyon sporcu unvanını kazanan Toprak Razgatlıoğlu, törende ödülünü aldı.

Kendisini destekleyen herkese teşekkür eden Razgatlıoğlu, tüm şampiyonları tebrik etti.

Razgatlıoğlu, FIM Ödül Töreni’ne Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı eski şampiyon Kenan Sofuoğlu’yla birlikte iştirak etti.

“FIM tarafından şimdiye kadar düzenlenen en büyük ödül töreni” olarak nitelendirilen geceye Razgatlıoğlu’nun yanı sıra 2021 MotoGP şampiyonu Fabio Quartararo, 2020 MotoGP şampiyonu Joan Mir ve 2020 Superbike şampiyonu Jonathan Rea de katıldı.

Törende ayrıca Afyonkarahisar’da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nda birincilik elde eden Jeffrey Herlings (MXGP), Maxime Renaux (MX2) ve Courtney Duncan da (WMX) yer aldı.

2020 yılındaki ödül töreni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edilmişti.

Razgatlıoğlu’nu bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz,..

'Bay Gol'e veda

Milli Takım, F. Bahçe ve Türk futbol tahinin en önemli golcülerinden biri olan ‘Bay Gol’ lakaplı Osman Arpacıoğlu, İzmir’de yakalandığı amansız hastalığa yenilerek vefat etti.

Mersin İdman Yurdu’nda attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken ve 1971 yılında transfer olduğu Fenerbahçe’de 2 şampiyonluk ve 1 gol krallığı yaşayan Osman Arpacıoğlu taraftarın çok sevdiği bir futbolcuydu.

Didi döneminin efsane üçlü forvet için tribünler ‘Cemil, Osman, Ender Filelere gönder’ şeklinde tezahüratlar yaparken ‘’Bay Gol’ lakabını alan efsane santrafor Osman Arpacıoğlu da, tam 6 sezon oynayarak attığı gollerle futbolseverin gönlünde taht kurmuştu.

***

1947 yılında Ankara’da doğan Arpacıoğlu futbola 1963 yılında Samsun’da Akınspor’da başladı, daha sonra Hacettepe takımına transfer oldu. İlk çıkışını Mersin İdman Yurdu formasıyla yapan Arpacıoğlu, 197 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Sarı lacivert formayla 6 sezonda 136 maçta 60 gol atmıştı.

Osman Arpacıoğlu; Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar’ın rol aldığı Köyden İndim Şehire filminde Metin Akpınar’ın ‘Yaktın Kayseri’yi Osman ağabey’ sözüne verdiği “Benim işim gol atmak’ cevabıyla da zihinlere kazınmıştı.

Mekanı cennet olsun…

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum