Uzay avcısı Kerem

İki kulvarda birden mücadele eden Galatasaray için Bayern Münih maçı sonrası lige dönüş önemliydi. Okan Buruk orta sahada Kaan Ayhan - Kerem Demirbay, hücum hattında Tete - Mertens değişikliğine giderken sok bekte formayı yeniden Angelino’ya vermişti. Sakatlığı olduğu söylenen Icardi ilk 11’de yer almıştı.

Galatasaray karşısında ligin bu sene önemli çıkış yapan takımlarından birini buldu. İlhan Palut yönetimindeki Rizespor çok adamla gerçekleştirdiği hızlı hücumlarla ve cesur oyun anlayışıyla skordan bağımsız olarak etkili futbolu hedefleyen bir takımdı. Nitekim maçın ilk yarısı yüksek tempoda oynandı.

Rizespor ilk yarıda hızlı hücumlarda Galatasaray savunmasını az adamla yakaladığında önemli pozisyonlarda elde etti. Bu pozisyonlarda Boey ve Sanchez’in zamanında müdahaleleri Muslera’nın koruduğu kalede gol pozisyonu oluşmasına izin vermedi. Sarı kırmızılı takım özellikle Mertens ve Kerem’in hızlı oyun anlayışı ile Rize kalesinde tehlikeler yaratırken topu Icardi ile buluşturma konusunda çok da başarılı olamadı. Uzaktan şutlar ise kaleci Gökhan’ı geçecek kadar nitelikli değildi.

Açık futbol oynayan ve Galatasaray’ın ataklarına karşılık veren Rizespor ikinci yarının da futbol kalitesinin yüksek olmasına yol açtı. Ortadaki maçta farkı yaratan Galatasaray’ın sonradan oyuna giren isimleri oldu.

Tete, Ziyech ve Oliveira ile vites yükselten Sarı- Kırmızılılar golü de Oliveira ile buldu. Kerem’in müsait pozisyonda topu uzay boşluğuna doğru vurması maçın kopmasını önleyen bir durumdu. Kerem’in topun altına girip net pozisyonları harcama “alışkanlığına” bir tedbir bulması zamanı geldi.

Galatasaray’da kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla oyunu tutan Muslera, savunmanın en hızlısı Boey, çalışkan Torreira maçta öne çıkan isimlerdi. Sarı- Kırmızılılar ligin en zorlu deplasmanından kayıp vermeden döndü.

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum