Savaşa savaşa

Ligin boyu kısaldıkça futbol kalitesinde düşmeler yaşanır çünkü artık futbol değil skor önemlidir. Süper Lig’de de o periyoda girildi. Bunlara bir de hafta içi maçları eklenince favori takımlar zorlanmaya, sürpriz sonuçlar ortaya çıkmaya başladı.

Rakiplerine üçer beşer gol atan Fenerbahçe son iki maçında sadece bir gol bulabilmişti. Benzer bir durum Galatasaray için de geçerliydi. Sarı kırmızılılar yoğun maç takviminde zorlamaya başlamıştı. Buna bir de golcüsü Icardi’nin yokluğu eklenince golü bulmak iyice zorlaşmıştı.

İstanbulspor da enteresan bir takım haline dönüşmüştü. Fenerbahçe’den altı gol yiyen takımla dün Rams Park’ta sahaya çıkan takım arasında dağlar kadar fark vardı. Yeni teknik adamla bambaşka bir kimliğe bürünen İstanbulspor 3-5-2 sistemi ile hücumu düşünen ve çoklu adamla atağa kalkan bir takım kimliğine bürünebiliyordu. Orta sahanın kanatlarındaki isimler savunmayı besliyor Galatasaray’ın forveti oyuncularına boş alan bırakmıyordu.

İstanbulspor için 3-5-2 sistemini avantajlı kılan diğer bir durum ise Galatasaray’ın beklerinin orijinal bek olmamasıydı. Sahada Barış Alper solda Kaan Ayhan, yüksek mücadele güçlerine rağmen pozisyon bilgilerindeki yetersizlik nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşanmasına yol açtılar. İstanbulspor’un Sambissa’yla buldu gol de Kaan Ayhan’ın rakibi kaçırmasının da payı vardı.

Yüksek tempoda oynanan ilk yarının en çarpıcı anı Galatasaray’ın beraberlik golü ile sonuçlanan pozisyonuydu. İstanbulspor’un skoru 2-0’a getirdiği gol öncesi Galatasaray’ın orta hakem Bahattin Şimşek tarafından fark edilmeyen penaltısı vardı. VAR’da tespit edilen bu pozisyonla İstanbulspor’un golü iptal edildi ve Galatasaray’a penaltı çalındı, atışı kullanan Kerem Aktürkoğlu da skoru eşitledi.

Okan Buruk ikinci yarıya Tete- Icardi değişikliği ile başladı. Skor katkısı bir türlü yerine gelmeyen Tete’nin yerine Icardi’nin sahada olması Galatasaray’ı ideal oyun tertibine döndürdü. Ancak Galatasaray ataklarında beşli savunmaya dönen İstanbulspor defansını aşmak hiç kolay değildi. Galatasaray yüklendikçe yükleniyor ancak konuk ekibin inatçı savunmasını aşamıyordu. Üstelik İstanbulspor hızlı ataklarla her an skoru değiştirme potansiyelinde taşıyordu.

Buruk, son haftalarda yükselişe geçen ve skor katkısı artan Kerem Demiray’ın bu maçta etkisiz kalması üzerine ikinci hamlesini onu çıkarıp Ndombele’yi sahaya alarak yaptı. Bu anlarda Icardi’nin golü geldi ama bu pozisyona da VAR müdahalesi vardı, Şimşek gol kararını ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

Galatasaray büyük bir iştahla bastırıyor, İstanbulspor savunmasında boşluk arıyordu. Savaşçı kimliği belirginleşmeye başlamıştı. Bu arayışlarda gol yine bir duran toptan oldu. Penaltıyı gole çeviren Kerem Aktürkoğlu, Zaha’nın düşürülmesi ile kazanılan frikiği de nefis bir vuruşla ağlara gönderdi.

Buruk, gol sonrası yorulan Mertens ve Zaha’nın yerine Halil ve Eyüp Aydın’ı sahaya sürdü. Kulübede hamle oyuncusu kalmayan Buruk, galibiyet golünü bulana kadar bu değişiklikler için beklemişti çünkü farkı yıldızlar yaratıyordu. Nitekim Icardi’nin kendisine yapılan faulde kazanılan penaltıyı gole çevirmesi, yıldız faktörünün önemini kanıtlıyordu.

Dünkü maç bir kez daha gösterdi ki, kalan haftalar çok zorlu geçecek. Her maç son düdüğe kadar devam edecek. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Süper Lig’de yarattığı o farklı iklim bir kez daha değişecek! Kenetlenen, panik yapmayan, soğukkanlı kalan takım Rams Park’taki finale güvenle çıkacak.

YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum