İlklerin gecesi

Trabzonspor için bir ölçüde varoluş maçıydı. Kaybetmesi durumunda havlu atıp sezonun finalini 11. haftada yapma riski vardı. Abdullah Avcı, 26 yıldır Kadıköy’de kazanamayan Trabzonspor’u galibiyet için sahaya sürmüştü. Yetenekli oyunculardan kurulu Fenerbahçe’den topu alıp kendi yarı alanında boş alan bırakmayınca rakibinin ezberini bozdu.

Fenerbahçe için maç öncesi sakatlık şoku vardı. İki stoperi ile orta sahadaki dinamosu Fred’in yokluğu Sarı- Lacivertlileri olumsuz etkilemişti. Fenerbahçe ileri hatta Trabzonspor’a baskı oluştururken savunmasındaki hatalardan yıkıldı. Oosterwolde- Samet ikilisi ilk Trabzonspor atağında çözüldü. Visca’nın ortasında Onuachu rahat bir kafa vuruşuyla tabelayı değiştirdi. Fenerbahçe ilk yarı boyunca eşitlik için bastırdı ama çok iyi kapanan Trabzonspor savunma hattında gedik açamadı.

Bordo- Mavililer ikinci yarıda farklı bir planla başlayıp ileride bastı. Savunması üzerinde böyle baskı kurulmasına alışık olmayan Fenerbahçe savunması bir anda çöktü. Savunmanın ağır kalmadı kadar kaleci Livakovic’in de giden Altay Bayındır’ı aratan performansı da farkın bir anda 3’e çıkmasında etkendi.

Skor olarak 3-0 geride düşen Fenerbahçe’de Tadic takımı toparlamaya çalışıyordu ama yeniden oyuna dönmek kolay değildi. 60. dakikadaki penaltıyı gole çevirerek, 19 maçtır kazanmaya alışık taraftarı girdiği şoktan çıkararak tribünleri de ateşledi.

Oyuna ilk müdahaleyi Abdullah Avcı yaptı ve Abdülkadir’in yerine Bakasetas’ı aldı. İsmail Kartal ise oyuna müdahale yapmak için bekledi. Oysa Fenerbahçe bu sezon ilk kez kendi seviyesinde bir rakiple oynuyor ve bocalıyordu. Dzeko topla buluşamıyor, Tadic öldürücü paslarını atacak boşta adam bulamıyor, bindirmeler yapan iki bek oyunu açamıyordu. 72. dakikada Samet- Batshuayi ve Zajc- Crespo değişiklikleri ile kontrolü yeniden ele almak için hamlesini yaptı. Bordo- Mavililer ise özgüveni yüksek oynuyor, savunmada kalsa da hızlı ataklarla kendisini hatırlatıyordu. Kaldı ki Trabzonspor kadro kalitesi ile bulunduğu yer olarak ters orantıdaydı. Mesela üçüncü golü atan Pepe, 4 sene önce tarihin en yüksek bonservis bedeline ulaşan Afrikalı olarak Arsenal’e gitmişti. Trabzonspor, Fenerbahçe’nin hızını çabuk kesip topu kontrol ederek oyunda yeniden dengeyi kurdu. İsmail Yüksek’in 10 dakika içinde iki sarı kart görerek oyundan atılması ile de Fenerbahçe’nin maçı çevirme ihtimali 78. dakikada teknik olarak sonlandı. Mucize olur mu denilen Tadic’in ikinci penaltı golü Kadıköy’ü yeniden toparlar gibi oldu ama maçın normal süresi bitmiş, 10 dakikalık uzatmalar kalmıştı. Bir kişi eksikle Trabzonspor’a bir gol daha atma mucizesi hayata geçmedi.

Trabzonspor, 26 yıl sonra Kadıköy’de kazanırken; Fenerbahçe de üst üste kazandığı 19 maçın ardından ilk kez kaybederken ciddi bir uyarı da almış oldu.

YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum