Her maçta bir yıldız

Futbolcu maç seçer mi? Seçiyor. Kendi seyircisi önünde Manchester United ile oynarken farklı, köy stadından hallice bir statta Süper Lig’in yenisi Pendikspor karşısında farklı motive oluyor, farklı oynuyor. Kendisi de üst düzey bir futbolcu kariyerinden gelen teknik direktör Okan Buruk bu soruna dikkat çekmek için “Kopenhag’dan da önemli bir maça çıkıyoruz” demek zorunda kalmıştı. Ancak Buruk’un korktuğu başına geldi.

Galatasaray, Pendikspor deplasmanında futbol adına hiçbir varlık gösteremediği bir 45 dakika oynadı. Ev sahibi ekip Halil ve Erencan ile gol bulmaya çalışmasının dışında kale önüne yığılmış, 1 puana oynuyordu. Sarı- Kırmızılı takımın kapanan takımlar karşısındaki sorunu gün yüzüne çıktı, gol pozisyonu bulamadan devre geldi.

Genelde oyuncu değişikliği için 60. dakikayı bekleyen Okan Buruk bu kez oyuna erken müdahale etti, ikinci yarıda Barış ve Mertens’i alarak başladı. Bu değişiklik Galatasaray’ın üzerindeki ölü toprağını attı.

İletide daha iyi organize olan konuk ekip, rakip savunmada gedik açmak için tempoyu yükseltti. Beklenen gol, Buruk’un üçüncü değişiklikte sahaya sürdüğü Bakambu’dan geldi. Mertens’in şutunda kaleciden dönen topu Bakambu tamamladı ve kendi adına sezonun ilk golünü attı. Sezon başında takımda kendine yer bulan ancak bir türlü gol atamayan Kongolu’nun girdikten 5 dakika sonra kapalı kilidi açıp golü bulması onun adına şans anıydı.

Top kendisinde olduğunda her an tehlike yaratabilen, top rakipteyken pasif oyuna geçen, bu yüzden de teknik direktörleri onu oynatma konusunda kararsızlığa düşürebilecek isim olan Ziyech, Pendikspor deplasmanında da golünü atarak Okan Buruk’u girdiği risk nedeniyle zor durumda bırakmadı. Yürüyerek puan aldıran Ziyech’in fiziksel gücü yükseldiğinde neler yapabileceğini düşünmek bile heyecan verici.

Galatasaray’da birçok maçta bir ismin ön plana çıkıp maçı kotarması Sarı- Kırmızılı kadronun zenginliğinin bir göstergesi.

Icardi’deki düşüş devam ederken Tete ve Kerem fazla bir katkı yapamadı. Torreira her zamanki gibi çalışkan ve faydalıydı. Uzun bir aradan sonra ilk 11’de, üstelik de asıl mevkisi stoper olmayan Kaan Ayhan ile oynayan Nelsson -rakibin de çok fazla zorlamamasıyla- başarılı bir maç geçirdi.

Sonuç olarak Galatasaray, konsantrasyon sorunu yaşadığı maçta sonuca Okan Buruk’un oyuna erken müdahale ederek takımı canlandırması ve iş bitirici oyuncuların harekete geçmesi ile gitti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum