Yaz bitti sanmayın! Son 90 yılın en sıcak Eylül'ü olacak

Yaz bitti sanmayın! Son 90 yılın en sıcak Eylül'ü olacak

Türkiye en uzun soluklu sıcak hava dalgasını yaşıyor. Beş gündür etkili olan 'çöl sıcaklıkları'nın ise yarın rekor kırarak 90 yılın en sıcak eylül gününe imza atması bekleniyor. Orman yangınlarına karşı da, 'En küçük bir kıvılcım bile riskli' sözleriyle dikkat çekildi. İşte haritalarla 5 günlük hava tahminleri...

Cezayir ve Libya çölleri üzerinden gelerek Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası etkisini artırmaya devam ediyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, 5 gündür etkili olan çöl sıcaklıklarına ilişkin bilgi verdi.

'90 YILIN EN SICAK EYLÜL AYI'

Dilek Çalışkan, haziran ayından beri en sıcak günlerin yaşandığını belirterek, ''90 yıldır yaşadığımız en sıcak eylül ayını yaşıyoruz. Hiç bu kadar sıcak bir eylüle giriş yaşamamıştık'' dedi.

Çalışkan, ''Özellikle yarın birçok kentte eylül ayı için sıcaklık rekoru kırılması bekleniyor'' diyerek ani sıcaklık artışına karşı uyarıda bulundu.

'41 YILIN REKORU KIRILACAK

Ankara'da hava sıcaklığının yarın 38 derece ile rekor kırması bekleniyor. Ankara, Bolu, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır gibi kentlerde de rekor sıcaklık yaşanacak. Çalışkan, ''Diyarbakır en son 1979 Eylül'ünde 42 dereceye çıkmış. Yarın da 42 bekliyoruz'' dedi.

'EN KÜÇÜK BİR KIVILCIM BİLE RİSKLİ'

Bu yılın en uzun soluklu sıcak hava dalgasının görüleceğini belirten Çalışkan, orman yangını tehlikesine dikkat çekti. Çalışkan, "Her yer kuru. En küçük bir kıvılcım bile riskli. Mangal yakmayalım"' uyarısında bulundu.

CUMA VE CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Yurt genelinde özellikle hafta başında etkisini göstermeye başlayan sıcak hava, cuma ve cumartesi İstanbul ve Karadeniz'de etkisini kısa süreliğine kaybedecek.

7 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Beklenen sıcaklık düşüşüne ilişkin olarak ''İstanbul ve Karadeniz Bölgesi'nde cuma ve cumartesi günü 7 derecelik bir düşüş yaşayacak'' diyen Dilek Çalışkan hemen ardından sıcaklıkların yeniden artacağını kaydetti.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN