Yalancı Yarim oyuncuları kim? Yalancı Yarim filmi ne zaman ve nerede çekildi?

Yalancı Yarim oyuncuları kim? Yalancı Yarim filmi ne zaman ve nerede çekildi?

Yeşilçam'ın ünlü filmleri arasında yer alan bu filmin yapımcı ve yönetmenliğini Ertem Eğilmez yapmıştır. 1973 yılında çekilen Yalancı Yarim oyuncuları kim? Yalancı Yarim filmi ne zaman ve nerede çekildi? soruları merak edilmeye başlandı.

Emel Sayın, Tarık Akan, Münir Özkul, Metin Akpınar gibi oyuncuların yer alıdğı film komedi ve romantik türleri barındırıyor. Kayserili Mahmut’un kardeşi Ferdi, güzel görünümlü ve hızlı yaşamayı seven bir delikanlıdır. İşte Yalancı Yarim filmi oyuncuları ve konusu…

Zengin Abisinin ona her ay yüklü miktarda bir para göndermesinden ötürü de Abisine biat etmektedir. Bir gün sürpriz bir şekilde eşini koluna takan Abisi Ferdi’yi ziyarete gelir ve Ferdi’nin nişanlısıyla tanışmak istediğini kendisine belirtir. Nişanlı rolünü oynaması için Ferdi’ye hali hazırda vurgun olan Alev’e haber salınır ve oyun başlar.

1973 yılı yapımı film güçlü oyuncu kadrosu ve senaryosu ile Yeşilçam'ın meşhur filmleri arasında yer alıyor. Zaman zaman televizyon ekranlarına gelen film yeniden bu akşam ekranlarda olacak. Eğlenceli ve romantik hikayesi ile izleyenleri ekrana kilitleyecek olan Yalancı Yarim oyuncuları kim? Yalancı Yarim filmi ne zaman ve nerede çekildi?

FİLMİN KONUSU

Kayserili iş adamı Mahmut’un (Metin Akpınar) kardeşi olan Ferdi (Tarık Akan), yakışıklı ve hovarda bir gençtir. Abisinin ona her ay yüklü bir para gönderip hayatını yaşamasına müsaade etmesinden dolayı abisinden de çok korkmaktadır. Bir gün abisi ve yengesi sürpriz yaparak ziyaretine gelirler ve nişanlısıyla tanışmak istediğini söylerler. Bunun üzerine Ferdi ve arkadaşları tüm kız arkadaşlarını arayıp nişanlı rolü için yardım etmelerini isterler fakat olumlu yanıt alamazlar. Bunun üzerine olayı tesadüfen öğrenen Bulur (Halit Akçatepe) onlara yardım edebileceğini söyleyerek nişanlı oyunu oynaması için zaten Ferdi’ye aşık olan Alev’e (Emel Sayın) haber verir. Bu oyunu oynarken abisi ve yengesi Alev’i zengin bir adam olan Derviş Başak’ın (Hulusi Kentmen) kızı olarak bilmesinin de katkısıyla çok sevmiş ve hemen Ferdi’yle evlendirmek isterler. Bunun üzerine Ferdi oyuna devam eder ve arkadaşları hariç kimseye gerçeği söylemez; ancak bunları yaparken Alev’e aşık olabileceğini de düşünmemiştir. Zaten evlilik hazırlıkları da yapıldığı için gerçeği açıklamayıp Alev’le evlenmeyi planlar. Ferit, düğün gecesi abisinin gerçeği öğrenmesinden korkup arkadaşı Kemal’e (Kemal Sunal) telefonla fabrikada yangın çıktığını söyleterek abisini Kayseriye yollamaya çalışır; fakat abisi son anda hava alanından bir telefon eder ve yangının gerçek olmadığını öğrenip düğüne katılır. Tam bu sırada düğünde olan Derviş Başak’la karşılaşırlar ve Alev’in aslında pazarcı Derviş’in (Münir Özkul) kızı olduğunu öğrenirler. Bunun üzerine düğün iptal olur ve Ferdi’nin abisi Mahmut Bey, Alev’in babası Derviş Bey’e ağzına geleni söyler. Her şey bittiğinde Ferdi pişman olur ve ne Alev’in ne de abisinin yüzüne bakabilecek durumda olmadığını düşünür. Bavulunu alıp abisine tüm gerçekleri anlattıktan sonra abisiyle vedalaşır ve gider. Bunun üzerine hatasını anlayan Ferdi’nin abisi gidip önce Alev’in babası Derviş ve aile dostlarından özür diler, sonra da Alev’e gidip hatalı olduğunu ve kendisini affetmesini ister. Alev de Ferdi’nin abisini affeder ve sonra da gemiyle şehirden ayrılan Ferdi’yi küçük bir motorla yakalarlar. Ferdi, Alev’i ve abisi ve yengesiyle birlikte görmesiyle sorun kalmadığını anlar ve denize atlar. Bunu gören Alev de denize atlar ve Ferdi’ye sarılır.

OYUNCULARI
Türk sinemasının en değerli yönetmenlerinden biri olarak kabul edilen Ertem Eğilmez'in yönetmen koltuğunda oturduğu Yalancı Yarim, Tarık Akan, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Metin Akpınar ve Kemal Sunal gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla fazlaca dikkat çekiyor.

YALANCİ YARİM NEREDE ÇEKİLDİ?
Yalancı Yarim filmi İstanbul'un Yeşilköy semtinde bir villada yapılmıştır. Birçok sahnesi Yeşilköy ilçesi ve etrafında çekilmiştir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN