Washington karıştı, yüzlerce protestocu gözaltına alındı

Washington karıştı, yüzlerce protestocu gözaltına alındı

ABD'nin başkenti Washington'da siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesini protesto eden yüzlerce eylemci gözaltına alındı. Associated Press ajansı, ABD'nin çeşitli kentlerindeki gösterilerde en az 5 bin 600 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Chicago'daki gösterilerde ise 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un ölümünün üzerinden 1 hafta geçerken, Washington genelinde hafta sonu dozu artan gösteriler Pazartesi günü hız kesmeye başladı.

YİNE BEYAZ SARAY'A YÜRÜDÜLER

Washington DC Valisi Muriel Bowser'in yaptığı duyuruyla dün yürürlüğe giren dışarı çıkma yasağına aldırış etmeyen çok sayıda eylemci, tekrar Beyaz Saray önünde toplandı.

Beyaz Saray etrafına konuşlanan yüzlerce polisin yanı sıra çok sayıda askeri polis ve Ulusal Muhafız da yolları kapattı.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Bu esnada, ülkedeki ırkçılık ve Başkan Donald Trump karşıtı sloganlar atan eylemcilerle yaşanan arbedede polisler sert müdahalelerde bulunarak eylemcileri bulundukları yerden çıkarttı.

MAHKEMEYE ÇIKARTILACAKLAR

Beyaz Saray'ın birkaç cadde ötesindeki bir alana sıkıştırılan eylemciler birer birer gözaltına alınarak polis araçlarına bindirildi.

Çevrede bulunan polis merkezlerine götürülen eylemciler, işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılacak.

CHİCAGO'DA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Chicago şehir yönetimi sözcüsü Ray Hanania, Cicero banliyösünde devam eden gösteriler ve şiddet olaylarında 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hanania, bu kişilerin nasıl öldüklerine ilişkin bilgi vermezken, Chicago'da 60 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

5 BİNDEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINDA

Associated Press (AP) ajansı da Floyd'un ölümü üzerine ABD'nin çeşitli kentlerinde patlak veren gösterilerde en az 5 bin 600 kişinin gözaltına alındığı duyurdu.

Ajansın, gözaltına alınanların sayısını, polis departmanları, emniyet teşkilatı ve basında çıkan haberlere dayandırarak hesap ettiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN