Vakaların iki kat arttığı Çek Cumhuriyeti'nde itiraf: Önlemleri erken kaldırarak hata yaptık

Vakaların iki kat arttığı Çek Cumhuriyeti'nde itiraf: Önlemleri erken kaldırarak hata yaptık

Dünya genelinde 31 milyonu aşkın kişiye bulaşan koronavirüs, Çek Cumhuriyeti'nde yeniden hızla yayılmaya başladı. Vakaların bir ay içinde iki kat artış gösterdiği ülkede Başbakan Andrej Babis'ten itiraf geldi: Yaz mevsimine ve genel ruh haline kapıldık, önlemleri kaldırdık. Bu, tekrarlamak istemediğim bir hata.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artış hızının yükseldiği ve sağlık bakanının istifa ettiği Çek Cumhuriyeti’nde, Başbakan Andrej Babis’ten “Karantinayı erken kaldırdık” itirafı geldi. Kısıtlamaları yaz mevsiminde kaldırırken hata yaptıklarını söyleyen Babis, “Yaz mevsiminin geliyor olmasına ve genel ruh haline kendimi kaptırdım. Bu, tekrarlamak istemediğim bir hata” dedi.

BİR AYDA İKİ KAT ARTTI

Çek Cumhuriyeti, koronavirüs salgınının başlarında alınan sıkı önlemlerle virüsün yayılmasının önüne geçmişti. Ancak ülkedeki vaka sayıları son haftalarda hızlı bir yükselişe geçti. Öyle ki, geçtiğimiz perşembe günü sadece 24 içinde, neredeyse tüm mart ayının toplamına tekabül edecek şekilde 3 bin 130 vaka tespit edildi.

İSPANYA'DAN SONRA EN HIZLI VAKA ARTIŞININ YAŞANDIĞI ÜLKE

Ülkede ağustos sonunda 24 bin 618 olan vaka sayıları, sadece bir ay içinde 50 bini geçti. Çek Cumhuriyeti şu an, Avrupa’da İspanya’dan sonra en hızlı vaka artışının yaşandığı ülke.

‘HASTANE YATAKLARI YETMEYECEK’

İçişleri Bakanı Jan Hamacek de dün yaptığı açıklamada, “Durum ciddi. Uzmanlar, önümüzdeki ay 120 enfeksiyonu geçersek, hastane yataklarının yetersiz kalacağını söylüyor. Bunu engellemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

SAĞLIK BAKANI İSTİFA ETTİ

Çek Cumhuriyeti’nde dün, önlemler konusunda Başbakan Babis’le kamuoyu önünde anlaşmazlık yaşayan ve son dönemde eleştirilerin hedefi olan Adam Vojtech sağlık bakanlığından istifa etmişti. Vojtech “Utanılacak bir şey yapmadım” derken, muhalefet partileri bakanın bir günah keçisi haline getirildiğini ve esas sorumlunun, önlemlerin hafifletilmesinde ısrar eden başbakan olduğunu belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN