Uzaktan eğitim ne zaman biter? İşte uzaktan eğitimin biteceği tarih

Uzaktan eğitim ne zaman biter? İşte uzaktan eğitimin biteceği tarih

2020-2021 yılı eğitim öğretimi, Türkiye'de tüm illerde 31 Ağustos tarihinden itibaren uzaktan eğitim ile başladı. Milyonlarca öğretmen, öğrenci ve veli ise ‘Uzaktan eğitim ne zaman biter?’ sorusunun cevabını araştırıyor. Detaylar sizler için haberimizde…

Yeni eğitim öğretim yılı için TRT EBA, EBA ve canlı dersler aracılığıyla uzaktan eğitim başlamıştı. Koronavirüs nedeniyle uzaktan sürecek olan güz dönemi, ders başı ise 09.00'da okullarda okunan İstiklal Marşı ve ders zillerinin çalınması ile başladı. Peki uzaktan eğitim ne zaman biter? İşte uzaktan eğitimin biteceği tarih…

NE ZAMAN BİTECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sürdürülen uzaktan eğitim için, 18 Eylül Cuma gününe kadar süreceğini ve 21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime seyreltilmiş ve aşamalı olarak başlayacaklarını duyurdu.

UZAKTAN EĞİTİM NASIL YAPILACAK?

Uzaktan eğitim, 2019-2020 senesinde, yüz yüze verilemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfa hazır olması için, anahtar becerileri güçlendirmek amacını taşıyan bir program aracılığıyla verilecek.

Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına ait içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında gösterilecek. Dersleri yenş öğretim senesi başlarken öğrencileri hazırlamak, güçlendirmek, eksiklerini tamamlamaya yardımcı olmayı hedef belirliyor.

ETKİNLİK ÖRNEKLERİ HAZIRLANDI

EBA üzerinden sunulacak olan altyapı ile, açık kaynaklı diğer platformlar ve özel okulların kendi oluşturdukları platformlarda tüm öğretmenler tarafından canlı dersler verilecek. EBA canlı ders uygulaması ile öğretmenler öğrenciler ile hergün canlı ders yapabilecek.

Bu uygulamanın yanı sıra öğretmenleri tercih ettikleri çevrimiçi uygulamalar aracılığıyla canlı ders çalışmaları yapabilecek. Öğrenciler bu dönemde anlama, okuma ve matematik becerileri geliştirmek amacıyla hazırlanmış olan uygulamaları telefonlarına indirecek ve akademik sosyal becerilerini geliştirecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeye göre 2020 - 2021 yılı eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. 18 Haziran 2021'de kapatılması beklenen okullarda birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN