Ünlü yönetmen koronavirüse yakalandı! İlker Canikligil kimdir, kaç yaşında?

Ünlü yönetmen koronavirüse yakalandı! İlker Canikligil kimdir, kaç yaşında?

Çektiği filmlerle birçok ödüle layık görülen yönetmen İlker Canikligil, corona virüs (koronavirüs) teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Youtube'da yayınladığı bir videoyla üzücü haberi paylaşan ünlü yönetmen, sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu. Peki, İlker Canikligil kimdir? İlker Canikligil kaç yaşında, nereli? Corona virüse yakalanan İlker Canikligil'in sağlık durumu nasıl? Detaylar haberimizde...

Dünya genelinde on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan corona virüs (koronavirüs) salgını, ülkemizde de şu ana kadar 20 binden fazla insana bulaşırken 501 vatandaşımızı da hayattan kopardı. Spor camiasından Fatih Terim, Rüştü Reçber, Abdurrahim Albayrak gibi isimlere koronavirüs teşhisi konulurken, medya ve sanat dünyasında da Burak Akkul, Esra Balamir'in koronavirüs testleri pozitif çıkmasının ardından tedavi altına alındılar. Son olarak film yönetmen İlker Canikligil'in de koronavirüs olduğu öğrenildi. Haberi bizzat sosyal medyadan paylaşan ünlü yönetmen, hastanede tedavisinin sürdüğünü söyledi. İnternet kulllanıcıları, "İlker Canikligil kimdir?", "İlker Canikligil kaç yaşında, nereli?", "Corona virüse yakalanan İlker Canikligil'in sağlık durumu nasıl?" sorularının yanıtlarını merak ediyor. Detayları KARAR.com okurları için derledik...

İLKER CANİKLİGİL CORONA VİRÜS TEŞHİSİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Yönetmen İlker Canikligil, ölümcü koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını duyurdu.

Video paylaşım sitesi Youtube'da yayın yapan ünlü yönetmen, hastanede koronavirüs tedavisi gördüğünü açıkladı. Genel sağlık durumunun iyi olduğu görülen Canikligil, "Çok endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Kimileri için çok acılı, ciddi öksürüklerle kavrulan insanlar var bende daha hiç öksürük olmadı. Bundan sonraki günlerde ne olur, ben tam kaçıncı günündeyim onu da çıkarmak biraz zor" ifadelerini kullandı.

İLKER CANİKLİGİL KİMDİR?

Film yönetmeni İlker Canikligil, 1972'de İstanbul'da dünyaya geldi.

1991'de Saint Joseph Lisesi'ni bitirdi ve Marmara Üniversitesi Sinema-TV bölümünden mezun oldu. 1993'ten sonra gerçekleştirdiği kısa filmlerle ulusal ve uluslararası festivallerde bir çok ödül kazandı. Bunların en önemlisi 2002'de Fransa'da, dünyanın en büyük kısa film festivali Clermont-Ferrand'da kazandığı ödüldür.

Profesyonel olarak reklam filmi sektöründe kurguculuk, yönetmen yardımcılığı ve sonrasında yönetmenlik yapan Canikligil aynı süreçte sayısız kısa filmde kameramanlık, kurguculuk yaptı, bir çok kısa film yarışmasında jüri üyeliği yaptı, çeşitli üniversitelerde Kısa Film Atölyeleri yönetti ve kısa film üzerine aralıklı olarak yazılar yazdı.

Sinema alanında sanatta yeterliğini 2002'de tamamlayan ve aynı yıl yardımcı doçent olarak atanan İlker Canikligil 1999 - 2006 yıllarıarasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümünde tam zamanlı olarak birçok ders verdi. Canikligil, 2006'da üniversiteden ayrıldı. Aynı yıl 'Gen' adlı uzun metraj filmi kurguladı ve Adana Film Festivali'nde 'En İyi Kurgu' ödülünü kazandı. Canikligil'in 2014'te güncellediği kitabı, birçok sinema-TV bölümlerinde ders materyali olarak kullanıldı.

2006'dan başlayarak serbest yönetmen olarak birçok reklam filmi ve müzik video yöneten Canikligil, aynı zamanda fotoğraf alanında da çalışmaya başladı ve 2013 yılında Contemporary Istanbul'a katıldı. Aynı yıl Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sayısal manipülasyonla çoğaltılmış mimari fotoğraflardan oluşan ilk solo sergisi 'Çok Aslında Azdır / More is Less'i açtı.

Eserleri bir çok özel ve kurumsal koleksiyonda yer alan Canikligil'in genellikle büyük formatta ve Diasec altında sunduğu fotoğraflarında gerçekle gerçek dışı birbirine girer. Teknolojinin, tekrarların, çoğaltmaların, minimalist geometrik yapıların, hiperrealizmin, zamansızlığın, şehrin ve kalabalıkların sık sık yer aldığı bu işler 'fotoğraf çekmekten' çok 'fotoğraf yapma' kaynaklıdır.

Sanatçı halen İstanbul'da yaşamakta, film ve fotoğraf üretmektedir.

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

İspanya'da Yağmur - 2018
Allegretto - 2017
Kutu - 2016 .... Kurmaca, 00:05:16
Cum Grano Salis - 2007

Simulacra - Haziran 2001
4. Cine5 Kısa Film Festivali - En İyi Kurmaca Film Ödülü.
AFM Film Festivali, "`En Çok Sevilen"` Kısa Türk Filmleri, Birincilik Ödülü. 2001
Clermont Ferrand Film Festivali, 44 film arasında Mansiyon Ödülü. 2002
10. Arcipelago Kısa Film Festivali, Roma
7. Kinofilm Manchester International Short Film Festival, "Inspired By Medium" dijital bölüm, En iyi Film Ödülü. 2002
Marmara İletişim 2. Üniversitelerarası Kısa Film Günleri, Gösterim. 2003

Kedi Gözü - 1998
3. Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali / En İyi Kısa Film
11. Ankara Film Festivali
nde Jüri Özel Ödülü 1999

Uçmak İstiyorum - Haziran 1995
1995, 17. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması, Üçüncülük Ödülü.
1996, 2. Uluslararası Antalya Film Festivalinde gösterildi. Kasım
1996 8th. İzmir Film Festival - Special Award
1996 August, Almanya Lich, Kino Traumstern screening
2003, 1. Sinek Kısa Film Günleri, Gösterim. 2003
2008, M.Ü.G.S.F. Sinema TV Bölümü "50. Yıl Film Haftası, 50 Yılda 50 Film” Gösterim.
2007, 3. Hisar Kısa Film Festivali, Marmara Üniversitesi, GSF Sinema Televizyon Bölümü, Gösterim Seçkisi.

Ağaç - 1994
3. Nürnberg Türk Film Günleri, Kısa Film Yarışması Bölümü, Gösterim. 1994
1995, 7. Ankara Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Dramatik Video Dalı, Gösterim
1995, Cine 5 pay TV airing: 8 March 1995 ve 15 March 1995
1995, 2. Marmara Üniversitesi İletişimciler Haftası, Kısa Film Yarışması, İkincilik Ödülü. 1995
1995, 7. İzmir Film Festival - Best Film
1995, 16. iFSAK National Short Film Fest. - Best Film
1994, 8. Adana Film Festival Short Film Competition - Best Film / Best Videography
1994, TC Ministry of Culture, Support Grant; (for script)
2003, 1. Sinek Kısa Film Günleri, Gösterim. 2003
2008, M.Ü.G.S.F. Sinema TV Bölümü "50. Yıl Film Haftası, 50 Yılda 50 Film” Gösterim.

Nöbetçi - 1992
1993, 5. Ankara Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Video Dalı, Üçüncülük Ödülü.
2. Nürnberg Türk Film Günleri, Türkiye'den Kısa Filmler Bölümü, Gösterim. 1993
Diğer Filmografisi
Gen - 2006 .... Kurgu
13. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, En İyi Kurgu Ödülü. 2006
Yayınlanmış Kitapları
Göz Kırparken - 2005 / Yazar : Walter Murch ..... Çeviri - İlker Canikligil

Sergi ve Fuarlar

2014 – CONTRA Contemporary Turkish Art Fair, London
2013 – More is Less* Çok Aslında Azdır – Solo Sergi Zorlu Center PSM Istanbul (Art ON)
2013 – Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı / İstanbul
2013 – Crossroads III – Karma Sergi / Art On Istanbul
2005 –Telecity – Cur: Başak Şenova – Karma Sergi / Siemens Sanat İstanbul

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 5 Nisan 2020 saat 14.45 itibariyle dünya genelinde 65 bin 711 kişi, Türkiye'de ise 501 vatandaş hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koronavirüs (covid-19) salgınının 81 ilin tamamında görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan 2020 vaka sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti. Türkiye'de illere göre koronavirüs vaka sayısını öğrenmek için buraya tıklayın.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs (kovid-19) kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜNÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN