Twitter'dan yeni özellik: Kimlerin yanıt verebileceği seçilebilecek! Twitter'da istenmeyen yorumlar nasıl engellenir?

Twitter'dan yeni özellik: Kimlerin yanıt verebileceği seçilebilecek! Twitter'da istenmeyen yorumlar nasıl engellenir?

Sosyal medya gündemini belirleyen en önemli sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter, atılan tweetlere kimin yanıt verebileceğinin seçilebildiği yeni özelliğini devreye aldı. Bir süredir bazı ülkelerde denenen yeni özellik, ülkemizde de kullanıma sunuldu. Buna göre paylaşılan bir tweete cevap verecek kişiler için; 'herkes', 'takip ettiğin kişiler', 'yalnızca bahsettiğin kişiler' olmak üzere üç seçenek yer alacak. Peki, 'Twitter'da tweetlere yorum yapmak nasıl kapatılır?' İşte, Twitter'da istenmeyen yorumların nasıl engelleneceğine ilişkin detaylar...

'Twitter'da tweetlere kimlerin yanıt verebileceği nasıl seçilir?', 'Twitter'da istenmeyen yorumlar nasıl engellenir?', 'Twitter'da istenmeyen yorumlar nasıl kontrol altına alınır?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Sosyal paylaşım sitelerinin en çok kullanılan mecralarından biri olan mikro blog sitesinde tweetlere cevap verebilecek kişileri belirlemeyi sağlayan özelliğini tüm dünyada kullanıma sunuldu. Siber zorbalığın sosyal medyada artış göstermesiyle hakaretler içeren yorumlar ve cevapların önüne geçmek için Twitter, insanların başlattıkları sohbetler üzerinde daha fazla kontrol sağlamaları için yeni ayarları devreye aldı. Detaylar haberimizde...

TWEETLERE KİMLERİN CEVAP VERECEĞİ NASIL SEÇİLİR?

Twitter'ın yeni kullanıma sunduğu özelliğe göre tüm kullanıcılar tweetlerine kimlerin cevap verebileceğini paylaşım yapmadan önce seçebilecek. Buna göre kullanıcılar, 'herkes', 'takip ettiğin kişiler', 'yalnızca bahsettiğin kişiler' şeklindeki üç seçenek arasından seçim yapabilecek. Bundan önce tek seçenek 'herkes' olarak görünüyordu.

Yanıt verecek kişiler bakımından sınırlandırılan tweetler işaretlenecek ve diğer kullanıcılar yanıt butonunu gri bir şekilde görecek. Ancak bu paylaşımın görülmesi, retweet edilmesi, yorumla birlikte yeniden paylaşılması veya beğenilmesi için engel olmayacak. Bu özelliğe hem uygulamalardan hem de internet sitesinden erişilebilecek.

SİBER ZORBALIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

Twitter Ürün Yönetimi Direktörü Suzanne Xie, "Bugünden başlayarak herkes bu ayarları kullanabilir, böylece istenmeyen yanıtlar anlamlı görüşmelerin önüne geçmez. Bu ayarlar, bazı kişilerin kendilerini daha güvende hissetmesine yardımcı olur ve daha anlamlı konuşmalara yol açarken, aynı zamanda farklı bakış açılarını görmelerine de olanak tanıyacak" dedi.

Paylaşımları daha sağlıklı hale getirmek için bir dizi değişiklik üzerinde çalışan Twitter, bu özelliği de mayıs ayından bu yana test ediyordu. Şirket, bu özelliğin taciz içeren tweetleri azalttığını, insanların daha güvende hissettiğini gözlemlediklerini belirtiyor.

Bu özellik sayesinde Twitter'da gizli hesapların sayısının düşmesi de olasılık dahilinde. Çünkü kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı tweetlerine ilgisiz insanların yanıt vermemesi için hesabını gizli tutmayı tercih ediyor.

TWITTER'DA İSTENMEYEN YORUMLAR NASIL ENGELLENİR?

Tweet atmadan önce, üç seçenekle kimin yanıt verebileceğini seçin:

1) Herkes (standart Twitter ve varsayılan ayar)
2) Sadece takip ettiğiniz insanlar
3) Sadece bahsettiğiniz insanlar

Son iki seçeneğe sahip tweetler etiketlenecek ve yanıt veremeyen kişiler için yanıtla simgesi grileşecek. Yanıt veremeyen kişiler yine de bu tweetleri görüntüleyebilecek, retweetleyebilecek, yorum ile retweetleyebilecek, paylaşabilecek ve beğenebilecek.

Güncel teknoloji haberlerini KARAR TEKNOLOJİ'den takip edebilirsiniz.

TİKTOK BENZERİ INSTAGRAM REELS NASIL KULLANILIR?

NETFLIX, TÜRKİYE'DEN ÇEKİLECEK Mİ?

PLAYSTATION 5 ÜCRETİNİN YARISI VERGİYE GİDECEK!

MAVİ BEBEK (BLUE BABY) OYUNU NEDİR? ZARARLARI NELER?

DIGITURK ABONELİĞİ NASIL İPTAL EDİLİR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN