Türkiye'deki Formula 1 yarışı seyircili olacak

Türkiye'deki Formula 1 yarışı seyircili olacak

Yeniden yarış takvimine dahil edilen İstanbul'da yapılacak Formula 1 müsabakasının seyircili olacağı açıklandı.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1'de Türkiye Grand Prix'sinin seyircili olacağını ve dünyanın en ucuz Formula 1 biletlerini satacaklarını söyledi.

Formula 1'e 13-15 Kasım'da ev sahipliği yapacak Intercity İstanbul Park pistinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vural Ak, "İnsanlarımız bu heyecana dilediğince ortak olabilsin diye, Formula 1 yönetimi ile yaptığımız yoğun görüşmeler sonucunda bilet fiyatlarını, Intercity'nin kuruluşunun 30. yılı onuruna pistin belirli noktaları için günlük 30 liraya gelecek şekilde belirledik." ifadelerini kullandı.

Formula 1 yarışlarının yeniden ülkeye getirilmesi görevinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity'ye verildiğini aktaran Vural Ak şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığımız yarışın yapılmasını kendi himayelerinde, bizim yapmamızı emrettiler, biz de bu görevle projeyi takip etmeye devam ettik. Ülkemize bu kadar önemli bir organizasyonu kazandırdığımız için çok mutluyuz. Türkiye'nin böylesine büyük ve güzel bir organizasyona ev sahipliği yapma yeteneği var. Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birisine sahibiz. Bilet fiyatlarını, 30 liraya gelecek şekilde belirledik. Biletler 3 günlük kombine olarak kısa bir süreliğine bu fiyata göre satın alınabilecek. Sadece 90 lira ödeyerek 3 gün boyunca hem Formula 1 heyecanını, hem de katılımcılar için hazırladığımız diğer sürprizleri deneyimleyecekler. Dünyanın en ucuz Formula 1 biletlerini biz satacağız. Tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun."

"Anlaşmayı bu kez biz yaptık. Daha önce hükümetimiz yapıyordu." sözlerini kullanan Vural Ak, "Biz de üzerimize düşeni yaptık. Formula 1'e ödencek tüm ücretler bizim tarafımızdan ödenecektir. Anlaşmanın maddi şartları gizlilik şartlarına haizdir ve belirli bir rakam telaffuz etmemiz mümkün değildir. Yarışın tüm detayları Intercity'nin sorumluluğundadır. Tüm yük ve organizasyonu yapma başarısı da bizim omuzlarımızdadır. Elbette böyle bir proje devletimizin katkılarıyla olacaktır. Devletimizin birçok kurumu da bizi yalnız bırakmamaktadır. Bu dev organizasyonu devletimize bir mali yük oluşturmadan yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok daha başarılı bir organizasyon yapabilmemiz için tüm kamu ve özel sektör oyuncularının da desteğine ihtiyacımız var. Kamu ve özel sektörle alakalı tüm paydaşlara teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bu görevi vermeseydi burada olmazdık. Türkiye Cumhuriyeti'nin arkamızda olması ve Cumhurbaşkanımızın bizi görevlendirmesi Formula 1 yönetimini memnun etmiştir. Devlet garantisi ve özel şirketin yapabilme yeteneğinin birlikteliği iyi bir izlenim oluşturmuştur." şeklinde konuştu.

Yarışın seyircili olmasının Türkiye'nin sağlık sistemindeki başarısıyla bağlantılı olduğunun altını çizen Ak, "Yarış seyircili olacak. Ama tüm ihtimallere karşı hazırlıklıyız. Pandemiye rağmen Türkiye'nin bu yarışı alması, hastalık karşısındaki başarılı mücadelesindendir. Sağlık sistemimizin başarısı, devletin ciddiyeti çok önemliydi. Amerika kıtasında yapılamıyor, Avrupa'da birçok yerde seyircisiz yapıldı, biz seyircili yapacağız. Türkiye'nin bu kadar büyük bir tesiste bu yarışı seyircili yapabilecek olmasını, Formula 1'in kabul etmesi ülkemize ve bize olan güveni göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN