TTNet DNS sunucularında yaşanan problem internet erişimini kısıtladı

TTNet DNS sunucularında yaşanan problem internet erişimini kısıtladı

TTnet DNS sunucularındaki sorun nedeniyle birçok kullanıcının internet erişimi sekteye uğradı. Öğle saatlerinden beri yaşanan sorun hala çözülebilmiş değil. Problemin siber saldırı nedeniyle yaşanmış olabileceği tahmin ediliyor.

Ocak 2020 tarihinde TTnet büyük bir siber saldırı ile karşı karşıya kalmıştı. Saldırıların DNS sunucularına yapıldığını belirten yetkililer uzun bir süre kullanıcılara hizmet verememişti. Ülkemizdeki en büyük siber güvenlik merkezlerinden birine sahip olan şirket, yaşanan saldırının yurt dışı kaynaklı olduğunu açıklamıştı.

Bugün bazı internet kullanıcıları TTnet DNS üzerinden internet erişimlerinin olmadığını ancak CloudFlare ve Google gibi şirketlerin DNS sunucuları ile internete girebildiklerini belirttiler.

Henüz sorunun kaynağı bilinmese de akıllara ilk olarak yeni bir siber saldırı olacağı ihtimalini getirdi. Sorunun bölgesel mi yoksa ülke genelinde mi olduğunu henüz netleşmiş değil. Kullanıcılar farklı DNS sunucularıyla da sıkıntı yaşadıklarını belirtirken, Türk Telekom konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN