Telafi eğitim ne zaman ve nasıl yapılacak? MEB telafi eğitim nedir?

Telafi eğitim ne zaman ve nasıl yapılacak? MEB telafi eğitim nedir?

MEB telafi eğitim ne zaman yapılacak? Telafi eğitim EBA'dan mı yoksa yüz yüze okuldan mı yapılacak? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı dolayısıyla 23 Mart 2020 gününden beri EBA üzerinden uzaktan eğitim modeli uygulanan ilkokul, ortaokul ve liselerde bu sezon 19 Haziran 2020 günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi ve özel okullarda telafi eğitimlerin yapılacağı tarihi de duyurdu. İşte detaylar...

'Telafi eğitim nedir?', 'MEB telafi eğitim nasıl yapılacak?', 'Telafi eğitim tarihleri belli oldu mu?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı 19 Haziran 2020 Cuma günü noktalanacakken, Milli Eğitim Bakanlığı telafi eğitimin başlayacağı tarih ve eğitimin nasıl yapılacağına ilişkin değerlendirmede bulundu. Detaylar haberimizde...

RESMİ OKULLARDA TELAFİ EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. Buna göre, resmi okullarda 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze telafi eğitimleri 3 hafta sürecek ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşılacağını belirterek telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini söyledi.

Uzaktan eğitim sürecinin arka planında telafi eğitimlerinin planlanmasıyla ilgili çalışmaların büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüğüne dikkat çeken Ziya Selçuk, "EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceğiz. Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz" dedi. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ise eğitimlere 15 Haziran'dan itibaren başlayabilecek.

ÖZEL OKULLARDA TELAFİ EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okulların 15 Ağustos 2020 Pazartesi gününden sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacağını duyurdu.

Yıldız, koronavirüs salgın hastalığına karşı alınan tedbirler doğrultusunda 16 Mart - 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında eğitime ara verilen, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel okullarda, eğitimlere uzaktan eğitim yoluyla devam edildiği anımsattı.

Resmi okullar tarafından EBA ve EBA TV üzerinden uzaktan eğitim yapıldığı sırada özel okulların da eş zamanlı olarak kendi imkan ve öğretmenleriyle uzaktan eğitim verdiğinin altını çizen Yıldız, şu bilgileri paylaştı:

"Özel okullar, verdiği uzaktan eğitimden öğrencilerinin ne kadar faydalandıklarının ölçümünü yaparak konu tekrarı veya yüz yüze eğitim alınmasına ihtiyaç duyulan alanlarda telafi eğitimi yapabilecek. Özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları ise 2019-2020 öğretim yılının bitim tarihine kadar eğitimlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecek. Yüz yüze telafi eğitim, özel okullarda 15 Ağustos 2020'den sonra başlayacak olup ağustos ve eylül aylarında toplam süresi en az üç hafta olacak şekilde düzenlenecek. Telafi eğitimi yapacak özel okullar eğitimin zamanı ve süresini il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirecek ve eğitime başlamadan ve eğitim süresince okullarında tedbirleri alacak."

TELAFİ EĞİTİMİ NE KADAR SÜRECEK?

Telafi eğitimlerin en az 3 hafta sürmesi planlaıyor Fakat daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'Un yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim ile verilen derslerden ne kadar faydalanıldığı ölçüldükten sonra telafi eğitiminin ne kadar süreceklerine karar vereceklerini söylemişti.

İşte Bakan Ziya Selçuk'un telafi eğitimi açıklaması:

"Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler."

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2019-2020 yılı eğitim ve öğretim döneminin sona erdiğini, yeni eğitim yılının eylül ayında başlayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yaz kursları ve benzeri faaliyetler kendi takviminde devam edecek. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran 2020 günü faaliyete başlayacak

UZAKTAN EĞİTİM NE KADAR SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek" ifadeleri kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN