Kayıt ücreti 20 bin yükselmişti: Yurt dışı telefonlarına 'servis yok' uyarısı

Kayıt ücreti 20 bin yükselmişti: Yurt dışı telefonlarına 'servis yok' uyarısı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, yurt dışından alınan telefonların pasaport kayıt ücreti 6 bin TL'den 20 bin TL'ye yükselmişti. Kararın yürürlüğe girmesinden önce kayıt ücretini 6 bin lira olarak yatırmak isteyenler e-Devlet'i kilitlerken bugün ise BTK İMEİ kaydı yapan birçok vatandaşın telefonu bugün 'servis yok' uyarısı veriyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile hem KDV'ye hem de yurt dışından getirilen akıllı telefonların kayıt ücretlerine zam yapıldı. Artık yurt dışından telefon satın alan bir vatandaşın, Türkiye'ye getirdiği zaman 20 bin TL IMEI kayıt ücreti ödemesi gerekecek. Bu tutar, bugüne kadar 6 bin 91 TL olarak uygulanıyordu.

Vatandaşlar karar yürürlüğe girmeden önce ödeme yapmak için e-Devlet'i kilitlerken bugünse ödemeyi yapan bazı kişiler, telefonlarında servis bulunmadığını belirtti. Konu sosyal medyada gündem oldu.

DÜN SİSTEM KİLİTLENDİ

Resmi Gazete kararı ile bazı vergi ve harç oranlarında artış yapıldı. Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri telefonların kullanım izninden alınan maktu harç tutarı ise 20 bin lira oldu. Bu gelişmenin ardından telefon izin bedelini eski fiyat 6 bin liradan ödemek isteyenler e-Devlet'te yoğunluk oluşturdu. Sistem ödeme taleplerini yanıt vermiyor.

GÜNDEM OLDU

Cep telefonu kayıt ücretinin 20.000 liraya yükselmesi üzerine son gün 6091 lirada BTK İMEİ kaydı yapan birçok vatandaşın telefonu bugün "servis yok" uyarısı veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN