Su muhallebisi tarifi ve malzemeleri nelerdir? Su muhallebisi nasıl yapılır?

Su muhallebisi tarifi ve malzemeleri nelerdir? Su muhallebisi nasıl yapılır?

Hafif tatlı sevenlerin vazgeçilmez lezzeti Su muhallebisi, yapımı oldukça basit bir tatlıdır. Evde bulunun malzemeleriniz ile kolaylıkla yapabileceğiniz su muhallebisi ismini ise piştikten sonra üzerinde gezdirilen sudan almakta. Peki su muhallebisi tarifi ve malzemeleri nelerdir ve nasıl yapılır? İşte detaylar…

Hemen hemen hepimizin evinde bulunan süt, nişasta, un, şeker gibi malzemeler ile rahatça çocuklarımıza ve aile bireylerimize yedirebileceğimiz bir tat olan ‘Su muhallebisi tarifi ve malzemeleri nelerdir? Su muhallebisi nasıl yapılır? soruları hafif tatlı severlerin gündeminden düşmüyor…

MALZEMELER

4 su bardağı süt
3 su bardağı su
Yarım su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
Gül suyu
Pudra şekeri

SU MUHALLEBİSİ NASIL YAPILIR?

Su muhallebisi yiyen herkese eminiz ki ilkokul günlerini anımsatacak.Eski zamanlarda okulların önünde plastik kaplar içerisinde gül suyu ile servis edilen su muhallebileri satılırdı. Herkes tezgahın başında sıra olurdu. Orİjinali ise Kırmızı sos yada gül suyu ve şeker ile servis edilmekte. Çok az süt koyarakta servis edebilirsiniz. Çok uzattık hemen tarifimize geçelim.

Bütün malzemelerimizi tencereye koyup iyice çırpalım. Ocağımızın üzerine koyduktan sonra kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlamasının ardından 1-2 dakika daha ocakta tutalım.

Daha sonra ocaktan muhallebimizi indirelim. Kaselerimi suya batırıp çıkaralım. Muhallebimizi suyunu süzdüğümüz kaselerimize aktaralım. Oda ısısına ulaşıldığında muhallebimizi, buzdolabına kaldıralım ve yaklaşık 2 saat kadar soğuyana kadar bekleyelim.

Kaselerin kenarına hafif boşluklar açarak kaselere hava aldırarak ters çevirelim ve ister meyve ister çikolata sosu, ister gül suyu veya pudra şekeri ile servis edelim.

Afiyet olsun..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN