SpaceX'in dev roket prototipi patladı

Önümüzdeki hafta ilk kez fırlatılması planlanan Starship roketinin yeni prototipi SN4, test sırasında patladı. SpaceX, Starship roketini Mars'a ve Ay'a koloni taşımak için geliştiriyor.

SpaceX'in yeni Starship prototip roketi, bugün gerçekleştirilen bir test sırasında infilak etti. Büyük bir patlamayla paramparça olan roket bir anda dev bir ateş topuna dönüştü. İlginç görüntüler bölgede bulunan kameralar tarafından canlı olarak kaydedildi.

SN4 henüz yeni geliştirilen bir prototipti ve önümüzdeki hafta ilk kez fırlatılması planlanıyordu. SpaceX, uçuş öncesinde roketin motorlarını test etmek için bugün rutin bir statik ateşleme gerçekleştirdi. Ancak test beklendiği gibi gitmedi ve yukarıdaki patlama görüntüleri ortaya çıktı.

Patlama henüz yeni gerçekleştiği için nedeni henüz tespit edilmiş değil. SpaceX mühendisleri şu anda muhtemelen mesaiye başlamıştır. Önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili hem Elon Musk'tan hem de SpaceX'ten resmi açıklamalar gelmesini bekliyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir