Son dakika! MASAK Başkanı Osmanlı Dereli ikinci kez görevden alındı

Son dakika! MASAK Başkanı Osmanlı Dereli ikinci kez görevden alındı

Son dakika haberi... Geçen yıl Ağustos'ta görevden alınan MASAK Başkanı Osman Dereli ikinci kez görevden alındı. Dereli ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı şaşkınlığa neden oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Osman Dereli görevden alındı.

MASAK Başkanı Dereli'nin görevden alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Geçen yıl Ağustos ayında görevden alınan Dereli'nin yerine Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt getirilmişti.

Dereli'nin yeniden görevden alınması ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı şaşkınlığa neden oldu.

FinansGündem'in haberine göre, bugün yayınlanan Resmi Gazete'nin 'Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar' bölümünde bir karışıklık olabileceği belirtiliyor.

OSMAN DERELİ KİMDİR?

Osman Dereli, 1974 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Dereli, 2006-2008 arasında ABD'de İllinois Üniversitesi'nin muhasebe dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzman Yardımcısı olarak 1997 yılında göreve başlayan Dereli, 2008-2012 arasında Gelir İdaresi Başkanlığı'nda Grup Başkanı olarak çalıştı.

Dereli, 25 Eylül 2012'den bu yana Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Dereli Mart 2016 itibariyle MASAK Başkanı olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN