Siber güvenlikte 3 temel kural

Siber güvenlikte 3 temel kural

Hacking becerilerini savunma amaçlı kullanarak danışmanlığını yaptığı kurum ve kuruluşların saldırıya uğramasını engelleyen beyaz şapkalı hacker Emircan Duzer, internet üzerinden gelecek saldırılara karşı uyarılarda bulundu.

İnternet dünyasında “e.dxzr” mahlası ile tanınan Duzer, internet dünyasında hack yeteneğini doğru işler yapmak için harcayan ‘beyaz şapkalı hacker’ grubunun bir üyesi olması ile biliniyor.

Kurum ve kuruluşların resmi sosyal medya hesaplarının güvenliğini sağlayan Duzer, kişisel kullanıcıların hesaplarını nasıl koruması gerektiğini şu sözlerle anlattı:

“Sosyal medya ve benzeri platformlardaki tüm hesaplarınıza mutlaka ayrı şifreler belirleyin. Aynı şifrelerle kayıt olmanız durumunda bir hesabınıza erişen hacker, diğerlerine bu şifre üzerinden rahatça el koyabilir. Ayırca Wi-Fİ bağlantınızı kullanmadığınız durumlarda kapatın. Böylece hacker, internet bağlantısı olmayan cihaza uzaktan erişim sağlayamaz ve herhangi bir şekilde cihazınızı ele geçiremez”

SİBER GÜVENLİKTE 3 TEMEL KURAL

Siber güvenlik konusunda kendisinin uyguladığı üç temel kural olduğunu dile getiren Emircan Duzer, bu kuralların uygulanması halinde kullanıcıların kolay kolay hacklenme sorunu ile karşılaşmayacağının altını çizdi. Duzer, sözlerine şöyle devam etti:

“Benim siber güvenlik konusunda yani internet yaşamımda 3 temel kuralım var: Konuşma, alma ve güvenme. ‘Konuşma’ derken, kişisel bilgilerinizi kimselere vermeyin. En ufak bilgi kırıntısını dahi size karşı kullanarak hesaplarınızı ele geçirmek isteyecek kötü niyetli kişiler olabilir. ‘Alma’ kuralı, güvenmediğiniz linklere tıklamayın. Mailinize, whatsapp’ınıza veya kullandığınız herhangi iletişim aracına, tanımadığınız kişilerden gelen linklere asla tıklamayın. Bazı durumlarda tanıdıklarınızdan dahi gelebilir, linkin kaynağı sizi kötü niyetli kişilerin ağına düşürebilir. Bu konuda dikkatli olun. Son olarak da ‘Güvenme’ sözünden kastım, internette kimseye güvenmeyin. Bu kurallar sizi internet dünyasında güvende tutar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN