İstanbul'a 40 günlük yasak! Tarihi köprü kapandı... Ne yaya ne araç

İstanbul'a 40 günlük yasak! Tarihi köprü kapandı... Ne yaya ne araç

İstanbul'un önemli güzergahları arasında yer alan o köprü, 40 gün sürecek bakım onarım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılacak. 13 Ağustos'ta başlayacak çalışmalar esnasında araçlar alternatif güzergahları kullanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca alınan karar doğrultusunda Galata Köprüsü'nde bakım onarım çalışmaları düzenlenecek. İstanbul trafiğinin kilit noktası olan köprüde başlayacak çalışmalardan dolayı araç ve toplu taşıma kullanan vatandaşlar alternatif güzergahlara yönlendirilecek.

1994'te inşası tamamlanan ve 490 metre uzunluk ile 42 metre genişliğe sahip olan Galata Köprüsü'nde, ders değiştirme ile asfalt yenileme çalışmaları yapılacak. Ayrıca, köprünün açılıp kapanan çelik tabliyeleri üzerindeki gereksiz ağırlık alınarak çelik köprü tabliyesine uyum sağlayan, güneşte erimeyen asfalt kullanılacak. Yapılması planlanan bu bakım onarım çalışmalarıyla hem köprünün ömrünü uzatmak hem de depreme karşı direncini artırmak amaçlanıyor.

yeni-proje-5.jpg

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR BELİRLENDİ

Bakım çalışmaları kapsamında, birinci etapta Karaköy Eminönü istikameti, ikinci etapta da Eminönü Karaköy istikametinde trafik kapatılacak. Birinci etap çalışmaları, 13 Ağustos Pazar 00:00'da başlarken toplam 20 gün devam edecek. Bu süre boyunca Karaköy'den Eminönü istikametine Karaköy'den Tersane Caddesi'ne yönlendirme yapılacak. Araçlar Unkapanı Kavşağı ile Ragıp Gümüş Pala Caddesi'nden Eminönü istikametine geçiş yapabilecek.

20 gün devam edecek ikinci etap çalışmalarında ise, Eminönü Karaköy istikameti Ragıp Gümüş Pala caddesine yönlendirilecek. Unkapanı Kavşağı'ndan Atatürk Köprüsü ile Tersane Caddesi'nden ulaşım sağlanabilecek. Çalışma süresinde tramvay seferleri devam ederken, otobüs seferleri belirtilen geçici güzergahlar üzerinden yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN