Hatay'da yaşayan vatandaşlara maske uyarısı

Hatay'da yaşayan vatandaşlara maske uyarısı

Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan ve astım ve alerji gibi solunum yolu rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara sağlık uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Deprem sonrası enkazın hala etkili olduğu bölgede artan toz bulutları, özellikle astım ve alerji hastalarında sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da yaşayanlar, yüksek sıcaklıklarla birlikte artan toz bulutlarının etkilerini hissetmeye başladı. Bu durum, astım ve alerji gibi solunum yolu rahatsızlıkları bulunan kişilerde öksürük, burun akıntısı, hapşırma gibi şikayetlerin artmasına neden olabiliyor.

Dr. Ercan Nural, astım ve alerji hastalarının bu dönemde dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "Yaşadığımız depremlerin ardından enkazın etkisi hala devam ediyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte toz bulutları daha da belirgin hale geldi. Bu durum, astım ve alerji hastalarında solunum yolu şikayetlerinin artmasına neden olabilir. Bu hastalarımızın dışarı çıkarken maske takmalarını ve giydikleri kıyafetleri yüksek sıcaklıkta yıkamalarını öneriyoruz" dedi.

Toz bulutlarının özellikle çocuklarda bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Dr. Nural, beslenme alışkanlıklarının da önemli olduğunu vurguladı. "Çocuklarda ileri ki yaşlarda bağışıklık sistemlerinin gelişimi için fazla toza maruz kalmamaları gerekiyor. Çocukların ve yetişkinlerin iyi beslenmesi gerekiyor. Protein içeren yemekler, bol yoğurt ve sıvı tüketmeleri konusunda önerilerim var. Çocukları ne kadar dengeli beklerseniz bağışıklık sistemleri gelişmiş olacak." şeklinde konuştu.

Dr. Nural, astım ve alerji hastalarının tedavilerini düzenli olarak sürdürmeleri gerektiğini de vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN