Görüntüler korku filminden değil Konya'dan! Kan gibi kırmızılaşan göl resmen yok oldu: Turistler artık oraya uğramıyor bile

Görüntüler korku filminden değil Konya'dan! Kan gibi kırmızılaşan göl resmen yok oldu: Turistler artık oraya uğramıyor bile

Pembe renginden ötürü turist akınına uğrayan gölden kötü haber! Görüntüler korku filminden değil Konya'dan! Koca göl resmen yok oldu! Kan gibi kızarmıştı! Birkaç yıl içinde gölde hazin değişim yaşandı. Turistler artık oraya uğramıyor bile...

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Meyil Obruk Gölü, son dönemde yaşanan kuraklık ve yer altı su kaynaklarının azalması nedeniyle dramatik bir değişime uğradı.

31 METRE DERİNLİĞE SAHİPTİ

b246c6ed-da8a6031-4122-49a0-996c-671b9e164250.jpeg

Meyil Obruk Gölü, eskiden 387 metre genişliğinde ve 31 metre derinliğindeki muhteşem yapısıyla dikkat çekiyordu. Ancak son zamanlarda yaşanan sıcak hava dalgası ve düşen su seviyeleri, gölün tamamen kurumasına neden oldu. Bir zamanlar gölde suyun pembe renge bürünmesiyle ünlenen göl, şimdi sadece küçük su birikintileriyle varlığını sürdürüyor.

PEMBE RENGE BÜRÜNMÜŞTÜ

Gölün kuruması, doğa severler ve bölgeyi ziyaret eden turistler arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Özellikle 2020 yılında suyun pembe renge bürünmesiyle büyük ilgi gören göl, o dönemde pek çok ziyaretçiyi ağırlamıştı. Ancak su seviyesinin düşmesiyle birlikte, gölün canlılığı tamamen kayboldu.

963f88d1-d376af1e-5eb7-4a8e-a022-01db7212e1c5.jpeg

ACİL ÖNLEM TALEP EDİLİYOR

Karapınar'ın diğer doğal güzelliği olan Meke Maar Gölü'nün kurumasının ardından Meyil Obruk Gölü'nün de bu şekilde kuruması, bölgenin ekolojik dengesini ve turistik cazibesini olumsuz etkiledi. Yerel halk ve çevre bilimciler, gölün kurumasının ardında yatan nedenlerin araştırılmasını ve acil önlemlerin alınmasını talep ediyor.

8b0bc836-b8662b22-79dc-4f07-9974-00486e3470e1.jpeg

Karapınar'da öğrenci olan Berat Dursun'un gölün mevcut durumu karşısındaki üzüntüsü şu sözlerle ifade etti: "Karapınar'ın doğal güzelliklerini keşfetmek için geldim ancak Meyil Obruk Gölü'nün bu hali karşısında derin bir hayal kırıklığı yaşadım. Fotoğraflarda gördüğüm gölün eski haline ulaşması için gerekli adımların atılmasını umuyorum"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN