Demre'nin yeni belediye başkanı 108 milyon liralık borcu açıkladı: Belediyenin sandalyeleri kahvehaneden çıktı

Demre'nin yeni belediye başkanı 108 milyon liralık borcu açıkladı: Belediyenin sandalyeleri kahvehaneden çıktı

Yerel seçimlerde İYİ Parti'den CHP'ye geçen Demre'nin yeni Belediye Başkanı Fahri Duran, belediyenin 108 milyon lira borcu olduğunu açıkladı. Duran ayrıca, belediyeye ait kafenin sandalyelerinin bir kahvehanede kullanıldığını da duyurdu.

Demre Belediyesi'nde geçmiş dönemden kalan borçlar ve belediyenin mali durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalar gündeme damgasını vurdu. İYİ Parti'den CHP'ye geçen Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, belediyenin borçlarının 108 milyon 162 bin lira olduğunu ve bu borca rağmen son 5 yılda belediyenin taşınmaz satışlarından 112 milyon TL gelir elde ettiğini belirtti.

5 KİRALIK ARACA AYLIK 450 BİN LİRA

Duran, belediyenin önceki dönemden kalan borçlarını ve tespit ettikleri bazı özel durumları kamuoyuyla paylaştı. Göreve geldiklerinde belediyede makam aracı da dahil olmak üzere 5 kiralık araca aylık 450 bin lira ödendiğini tespit ettiklerini açıkladı. İlk iş olarak kira sözleşmelerini iptal ederek belediyeyi bu maliyetten kurtardıklarını dile getirdi.

ANTALYA DEMRE BELEDİYESİ'NİN BORÇLARI 108 MİLYON LİRA OLARAK AÇIKLANDI...

BELEDİYENİN SANDALYELERİ KAHVEHANEDEN ÇIKTI

Ayrıca, belediyenin atıl durumda olan Değirmen Cafe'sinin masa ve sandalyelerinin seçim için bir kahvehanede kullanıldığını ifade eden Duran, bu durumun belediyenin olanaklarının nasıl kötü kullanıldığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak Duran, “Trajik olan bir konu var ki Değirmen Cafe’nin masa ve sandalyeleri seçim için Tırmısın Mahallesi’nde bir kahvehanede çıkmıştır. Bu belediyenin olanaklarının seçimde ne denli kötü kullanıldığının göstergesidir” diye konuştu.

Göreve geldiklerinde ilçede gerekli çöp bidonlarının dahi olmadığını gördüklerini belirten Duran, Muratpaşa Belediyesi'nden 35 çöp bidonu talep ettiklerini söyledi.

Duran, belediyenin 2023 yılı içinde sattığı arsalardan 5'inin bir aileye odaklı yapıldığını tespit ettiklerini ve bunun kamu zararı olduğunu ifade etti. Aynı ailenin sanayide 4 tane dükkan aldığını ve sanayi bölgesinde hazineye ait bir arsanın el altından aynı aileye doğru kanalize edildiğini dile getirdi. Bu durumu takip edeceklerini belirten Duran, kendi dönemlerinde Demre Belediyesi'nin satış yapmayacağını, aksine kazanmak üzerine çalışacaklarını vurguladı.

Son olarak, seçim sürecinde belediye personelinin seçim büroları ve seçim gezilerinde görevlendirildiğini ve bu personele 2 katı maaş ödendiğini tespit ettiklerini belirten Duran, bu durumu adaletsiz bulduklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN