12 yıldır köyde tek yaşıyor: Herkes gitti o kaldı

12 yıldır köyde tek yaşıyor: Herkes gitti o kaldı

Aksaray'daki Hasan Dağı eteklerinde bulunan Gözlükuyu Köyü'nde su sıkıntısı nedeniyle halk 32 yıl önce başka bir bölgeye taşındı. Ancak Salman ailesi köyden ayrılmayı tercih etmedi. Eşini kaybettikten sonra 12 yıldır yalnız yaşayan Selami Salman, köyde huzur bulduğunu ve başka bir yerde bulamayacağını ifade etti.

Aksaray'da Gözlükuyu köyü, Hasan Dağı’nın yüksek eteklerinde kurulu, bir zamanlar 180 haneli canlı bir yerleşim yeriyken, su sorunları nedeniyle 32 yıl önce köy halkının büyük bir kısmı yaklaşık 8 kilometre ötedeki daha düz ve suyu daha bol bir alana göç etti. Ancak 68 yaşındaki Selami Salman ve ailesi bu göçe katılmadı. Zaman içinde ailesi de köyü terk etse de Salman, doğup büyüdüğü ve eşini yitirdiği bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.

ekran-goruntusu-2024-04-22-144815.png

32 YIL ÖNCE BAŞLAYAN GÖÇÜN TEK REDDEDENİ

Selami Salman, 32 yıl önce başlayan ve neredeyse tüm köy halkının katıldığı göç dalgasında köyde kalmayı seçen tek kişi. Yıllar içinde, özellikle su sıkıntısı yüzünden birçok köylü daha verimli arazilere yerleşmeyi tercih ederken, Salman köydeki iki odalı evinde yaşamını sürdürmeye kararlı. "Gözlükuyu köyünde doğdum, burada öleceğim," diyen Salman, eşi Fadimana’yı kanserden kaybettikten sonra yalnız yaşamaya başladı.

ekran-goruntusu-2024-04-22-144746.png

Köyün yalnız sakini, zorluklara rağmen buradan ayrılmak istemiyor. Kış aylarında yolların kapanması ve erzak alamama ihtimaline karşı kendi ekmeğini bile pişiren Salman, burada bulduğu huzuru başka hiçbir yerde bulamayacağını ifade ediyor. Yalnız yaşamanın zorluklarına rağmen, Salman için Gözlükuyu köyü vazgeçilmez bir yuva.

ekran-goruntusu-2024-04-22-144843.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN