Yeni tehlikenin adı Q0 RİZE! O hastalığın mutasyonlu hali keşfedildi: Belirtileri ise çok daha ağır

Yeni tehlikenin adı Q0 RİZE! O hastalığın mutasyonlu hali keşfedildi: Belirtileri ise çok daha ağır

O tehlike mutasyona uğradı, şimdi yepyeni bir tehlike ortaya çıktı: "QO RİZE"! O hastalığın mutasyonlu hali keşfedildi! Belirtileri ise çok daha şiddetli...

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda, astım şikayetiyle başvuran bir kadın hastada Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'na (KOAH) ait nadir bir mutasyon tespit edildi. Hastadan alınan örneklerin incelenmesi sonucunda ortaya çıkan bu yeni mutasyona "Q0 RİZE" adı verildi.

KOAH MUTASYONU TESPİT EDİLDİ

Doç. Dr. Dilek Karadoğan önderliğinde gerçekleştirilen çalışmada, hastanın solunum testlerinde KOAH'a işaret eden belirtiler saptandı. Daha detaylı tetkikler sonucunda hastada yaygın anfizem bulgularıyla birlikte farklı bir KOAH mutasyonu tespit edildi. Bu bulgular, dünyada daha önce rastlanılmamış bir KOAH varyantı olduğunu gösterdi.

KOAH'ın yeni mutasyonu 'Q0 RİZE' - Rize Merkez Haberleri

Doç. Dr. Karadoğan'ın liderliğinde yapılan genetik incelemeler, uluslararası bir tıp dergisi olan BMC Pulmonary Medicine'de yayımlandı. Dr. Karadoğan, nadir mutasyonların KOAH hastalığının gelişiminde önemli bir rol oynayabileceğini belirtti ve bu yeni mutasyonun keşfiyle ilgili önemli bir adım atıldığını vurguladı.

Yapılan açıklamalarda, Q0 RİZE mutasyonunun hastalığın seyrini etkileyebileceği ve hastaların daha az sigara içmiş veya dumanına maruz kalmış olabileceği, ancak hastalığın daha şiddetli bir şekilde ilerleyebileceği belirtildi. Bu nedenle, tütün dumanına maruziyetin KOAH hastalığının gelişimi ve ilerlemesi açısından önemli olduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN