Uzmanlar 'şiddetini artırıyor' diyerek uyardı: Migreni olanlar bu yiyeceklerden uzak durun!

Uzmanlar 'şiddetini artırıyor' diyerek uyardı: Migreni olanlar bu yiyeceklerden uzak durun!

Tekrarlayan baş ağrılarının eşlik ettiği bir nörolojik durum olan migren günlük yaşam aktivitelerini engelleyecek duruma kadar gelebilir. Uzmanlar, migreni tetikleyen bazı gıdalara dikkat çekti.

Zonklama şeklinde kendini gösteren baş ağrıları zamanla can sıkıcı bir hal alabilir. Migreni olan kişilerde baş ağrısının yanı sıra mide bulantısı, ses ve ışığa duyarlılık da görülebilmektedir. Uzmanlar, severek tüketilen bazı yiyeceklerin migreni tetikleyebileceğini belirtti.

CNN Türk'te yer alan habere göre, tüketilmemesi gereken o besinler şöyle:

PEYNİR DAHİL SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ: Uzmanlar; çedar, brie ve beyaz peynirin migreni tetikleyebilen amino asit tiramin içerdiğini vurguluyor. Öte yandan hem kronik baş ağrısı hem de laktoz hassasiyeti olan kişilerin süt ürünlerinden uzak durması tavsiye edilmektedir.

sut.jpg

ÇİKOLATA: Çikolata bir kafein kaynağıdır. Bu da migreni tetikleyen hücreler arasında, uyarı ileten maddelerin salınmasına neden olabilir.

cikolata.jpg

İŞLENMİŞ ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİ: Sosis, sucuk gibi işlenmiş şarküteri ürünlerinde nitrat yer alabilmektedir. Bu da migreni tetikleyebilir.

1711179463813-yeni-proje.jpg

KAHVE: Aşırı kahve tüketiminin migren atağını tetikleyebileceği belirtilmektedir. Aynı şekilde kafein yoksunluğu da baş ağrısına neden olabilmektedir. Bu nedenle kahve içilen saat ve miktar önemlidir.

kahve.jpg

MİGREN ATAKLARINDA BUNLARI MUTLAKA YAPIN: Stresinizi yönetmeye çalışın, Bol su için, Başınızı aşağı bakacak şekilde esnetin ve çenenizi göğsünüzün üst kısmına değdirin. Bu, boynunuzun arkasındaki prodrom sırasında gerginleşebilecek kasların gerilmesine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN