40 gün boyunca portakal yedi sonucuna inanamadı! Etkisini herkesle paylaştı: 'Daha önce hiç böyle hissetmemiştim'

40 gün boyunca portakal yedi sonucuna inanamadı! Etkisini herkesle paylaştı: 'Daha önce hiç böyle hissetmemiştim'

Portakal kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülen tam bir C vitamini deposudur. Herkesin bol bol tüketmeye özen gösterdiği portakalı, Avustralya'nın Queensland kentinden Anne Osbourne, 40 gün boyunca yedi sonucuna ise inanamadı. İşte, 40 gün portakal yemenin vücuttaki etkileri…

Instagram hesabından meyve temelli paylaşımlarda bulunan Anne Osbourne, sayfasında yalnızca meyve diyetlerine yer veriyor. Kısa bir süre önce 40 gün boyunca portakalla besleneceğini açıklayan Osbourne bu paylaşımıyla herkesin dikkatini çekti ve süreç yakından takip edildi…

HİÇ BU KADAR ENERJİK VE SAĞLIKLI HİSSETMEDİ

40 gün boyunca her gün yalnızca yaklaşık 1-1,5 litre portakal suyu için Osbourne bu sürenin sonunda kendini çok iyi hissettiğini ve daha önce bu kadar enerjik ve sağlıklı hissetmediğini belirtti.

40-gun-boyunca-portakal-yiyen-kadin-2.jpg

Takipçilerinin büyük bir kısmından olumlu ve destekleyici geri dönüşler alan Osbourne, 40 günlük portakal detoksunu herkese önerdi. Peki, bu konuda uzmanlar ne söylüyor?

Uzmanlar, portakal suyunun sağlık açısından yararlı olduğu, bağışıklık sistemi, kalp için iyi olan ve kollajen üretimini destekleyen C vitamini açısından zengin olduğu konusunda hemfikir. Fakat vücuda bu kadar fazla C vitamini alımı konusunda dikkatli olmak gerektiğini belirtiyor. Çünkü 2.000 mg ya da daha fazla C vitamini tüketmek böbrek taşı ya da mide-bağırsak rahatsızlıklarına yol açabilir.

40-gun-boyunca-portakal-yiyen-kadin-1.jpg

Diyetisyen Abbey Sharp USA Today'e şunları söyledi: "Tüm meyve suları genellikle şekerlerin emilimini yavaşlatmaya ve glisemik indeksi azaltmaya yardımcı olan faydalı liflerinden arındırılır. Dolayısıyla portakal suyu, tatlandırılmadığında bile kan şekerinin aniden yükselmesine neden olabilir."

Ayrıca portakal asit oranı yüksek bir meyve olduğu için aşırı tüketimi diş minesine zarar verebilir ve asit reflüsüne yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN