Poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurta yapımı tarifi ve malzemeleri

Poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurta yapımı tarifi ve malzemeleri

Evde rahatlıkla hazırlanabilen poşe yumurta tarifi, malzemelerini doğru şekilde kullanıldığında ağızlarda nefis bir tat bırakıyor. Peki poşet yumurta nasıl yapılır? İşte detaylar…

Poşe tekniği kullanılarak kayısı kıvamında yumurtaların elde edilmesiyle pişirilen yönteme denilen poşe yumurta tarifinin malzemeleri, hemen hemen her evde kolayca bulunuyor. Su, sirke ve yumurtayla yapılan bu tarifin hazırlanması da çok kolay…

MALZEMELER

-Sirke (isteğe bağlı)
-Su
-1 adet taze yumurta

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?

Ekmeği fırın ızgarasında kızarttıktan sonra küçük bir tencerede suyu kaynatın. Ardından sirkeyi de onun üzerine ekleyin ve yumurtayı bir kepçenin içine kırın.

Kepçeyi yavaş yavaş suyun içine batırdıktan sonra 30 saniye kadar bekleyin ve yumurtayı suyun içine salın. 2-3 dakika pişirdikten sonra yumurtayı kevgir yardımıyla suyun içinden alın.

Ekmeğin üzerine yumurtayı ve jambonu yerleştirin. Taze çekilmiş tuz ve karabiber serpin.

Nane yaprağıyla süsleyin ve beklemeden servis yapın.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN